Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Víctimes del Feixisme reclama al consistori una resposta immediata sobre els homenatges

Imatge 1.
Imatge 1
La Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme de Ripollet ha fet públic de nou el seu malestar pel retràs en els homenatges previstos als dos darrers alcaldes republicans de la vila: Magí Girbau, i Josep Ros. L'associació lamenta la manca de comunicació per part del consistori, ja que afirma que no ha rebut cap tipus de comunicació ni informació des de finals de 2012. Això se suma la recent mort del fill d'un dels alcaldes, impulsor d'aquesta campanya i segons va manifestar Jordi Font, president de la Comissió, en roda de premsa, "ja no veurà com la seva vila recorda al seu pare".
La Comissió també ha informat que ha fet arribar dues queixes al Defensor del Pueblo i al Síndic de Greuges, ja que el setembre de 2012 va demanar les actes de les reunions de la Comissió d'Honors i Distincions a l'Ajuntament i critica que encara no els hi han fet arribar. Ambdós ens han admès a tràmit aquesta queixa, que podria comportar algunes sancions pel consistori. Jordi Font, president de la Comissió, va declarar aquest dimarts, en roda de premsa, "no entenc perquè hi hagut homenatges que s'han organitzat en tres mesos i pels alcaldes republicans portem ja quatre anys".

També va exposar que, amb la renovació dels membres de la Comissió, després de les eleccions municipals, "en un primer moment semblava que la nova comissió no volgués acceptar els acords presos per l'anterior".

Homenatge
La primera petició per part de la COMVIF va ser la de fer un canvi de noms dels carrers Ferran el Catòlic i Isabel La Catòlica pels dels dos alcaldes. Després de diferents discussions i pressions per part diferents col·lectius, la Comissió va acceptar posar els noms dels alcaldes a dos espais nous de la vila. La darrera notificació de la Comissió d'Honors i distincions a l'entitat va ser que es faria un homenatge i es posaria el nom dels alcaldes republicans a la plaça propera al CAP Pinetons. La COMVIF ha demanat que es pugui donar un espai diferenciat a cada un d'ells, per petició especial de les famílies.

F.R.