Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ICV-EUiA-EPM desautoritza EUiA de Ripollet a utilitzar les sigles a la candidatura amb el COP-ERC

El Consell de Govern d'ICV-EUiA-EPM va acordar donar suport a Malika Zedjaoui com a representant de la coalició a Ripollet i va desautoritzar l'agrupació local d'EUiA a posar les seves sigles a cap altra candidatura, referenint-se al pacte subscrit entre EUiA de Ripollet i el COP-ERC. El Consell de la coalició va acordar que a Ripollet la candidatura estarà representada per ICV, per la qual cosa “en cap cas, ni en la propaganda preelectoral i electoral, ni en les paperetes de votació s’utilitzaran els símbols d’EUiA o d’Esquerra Alternativa (EA)”.

La reunió, celebrada dilluns 7 d'abril, va comptar amb la participació, entre d’altres, de Jordi Miralles i Joan Josep Nuet, coordinador nacional i comarcal, respectivament, d’EUiA, i Joan Saura, Jaume Bosch i Jordi Guillot, d'ICV. Per la seva part, els màxims dirigents d’EUiA van anunciar, en el decurs de la reunió, que donaran “suport explícit a les candidatura oficial de Ripollet” i que no participaran "en actes preelectorals o de campanya electoral en suport de llistes que no siguin de la coalició”.

En resposta a aquesta decisió, l'acord municipal Compromís per Ripollet (COP-ERC-EUIA) va pronunciar-se amb un comunicat dient que "negar la realitat no soluciona els problemes que té Iniciativa" que és "una força que està fora de l'Ajuntament i fora del panorama polític de Ripollet". Un dels seus membres, Nicolas Castellano, va fer una crida a IC perquè "deixi de despistar els electors, ja que les coses estan molt clares en les properes eleccions". Castellano va afegir que el que IC estava intentant era guanyar notorietat per la seva llista, "formada per persones desconegudes", i va afirmar que no entrarà en polèmiques perquè "el Compromís per Ripollet és una força per governar, no per anar contestant grups minoritaris que no tenen ni representació a l'Ajuntament."