Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Municipal del 25 de juliol de 2013

Imatge 1.
Imatge 1
El passat dijous 25 va tenir lloc la sessió plenària del mes de juliol, que va comptar amb 7 punts a l'ordre del dia. El Ple, però, es va iniciar amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'accident ferroviari ocorregut el dia abans a Galicia. També es va acordar, de manera unànime, enviar una nota de condol a través de la Xunta de Galicia. El punt de despatx oficial incloia, entre d'altres, el traspàs de 12.000 euros de la partida de la Festa La Gibrelleta al pressupost de la Festa Major i l'acceptació de 30.000 euros, abonats pel Consell Comarcal per a beques de menjador escolar del passat curs. El segon punt anava sobre diversos canvis de representants en organismes municipals. Va ser aprovat amb els vots a favor de PP, CpR i PSC i l'abstenció d'ICV-EUiA i CIU.

El Protocol d'atenció a les dones en situació de risc per violència masclista va ser aprovat per unanimitat. Es tracta d'una iniciativa, impulsada per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat amb la col·laboració de Serveis Socials i és fruit del treball d'una comissió que ha definit el circuït local d'intervenció en casos de maltractaments.

També en l'àmbit social, es va debatre i donar llum verda a la creació del nou Consell de Serveis Socials, on participaran els diferents agents que actuen en aquest àmbit. Tindrà un funcionament similar al Consell Escolar i es podran crear comissions sobre temes concrets. Van votar a favor PSC, CIU, PP i ICV-EUiA, mentre que el Compromís per Ripollet s'hi va abstenir.

També es va aprovar una modificació de partides per valor d'uns 457.000 euros, que serviran, principalment, per fer front a l'asfaltat de carrers durant l'estiu; que tindra un cost d'uns 300.000 euros, aportats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, es destinaran altres 90.000 euros, provinents de romanents de tresoreria, per fer reparacions a la via pública i parcs i en equipaments municipals. En aquest punt ICV-EUiA s'hi va abstenir, com també ho van fer PP i Compromís per Ripollet. Van votar a favor PSC i CIU.

El darrer punt proposava l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità del marge esquerre del riu Ripoll, per tal de poder introduir usos comercials en aquesta zona. Aquesta actuació afecta a una franja de 50 metres i introdueix dos canvis indicats per la Generalitat: que la pastilla on estan els supermercats Dia I Lidl tingui tractament d'àrea de concentració comercial i que l'Ajuntament cobri la plusvàlua dels terrenys que passin a usos mixtes industrials-comercials. Van votar a favor PSC, CIU i PP i s'hi van abstenir ICV-EUiA i Compromís per Ripollet.

Les sessions plenàries es poden seguir en directe, en el moment de la seva celebració, a través de Ripollet Ràdio i online per . A més, s'enregistren en vídeo perquè posteriorment el puguin veure al canal de vídeo de l'Ajuntament a Youtube, Ripollet TV.

Foto: regidors i públic fent el minut de silenci al principi del Ple.

Vegeu els vídeos de la sessió anterior.