Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1.600 nens i nenes gaudeixen del Molí d'en Rata

Imatge 1.
Imatge 1
El Centre d'interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata ha tancat el curs 2012-13 amb la participació d'uns 1.600 nens i nenes en les activitats escolars i en les de cap de setmana. Pel que fa a les activitats escolars, la visita al Molí d'en Rata segueix sent la més sol·licitada, amb la visita de gairebé 1.200 alumnes durant el curs que tot just acaba de finalitzar.
Conservat, restaurat i museïtzat, el molí ripolletenc és un dels pocs elements de patrimoni industrial d'aquestes característiques visitable a Catalunya. Cal destacar que més de 700 nens i nenes han vingut d'altres ciutats com Barcelona, Martorelles, Sentmenat, Sta. Coloma, Badalona, L'Hospitalet, Les Franqueses, Argentona o Terrassa. Els tallers que acompanyen la visita són diversos tot i que el més sol·licitat és el de "Fem pa". Els itineraris pel nucli antic en forma de gimcana, tenen també força acceptació i han comptat amb la participació de 130 alumnes locals. D'altra banda, aquest curs ha estat el primer que s'han ofert tallers escolars relacionats amb l'art i el patrimoni i la valoració que se'n fa és molt positiva.

Uns 270 nens i nenes han après un munt de coses sobre temes tan diversos com Picasso i el cubisme, Andy Warhol i el pop art, els mosaics romans o la momificació egípcia. Finalment el programa "Juga amb la Història", de petit format, ha fet ple novament en totes les activitats familiars ofertes, amb una participació total de 145 famílies, tan locals com de municipis veïns.

Entre totes les sessions realitzades, es poden destacar els tallers amb més participació que enguany han estat l'Estàtua de Ceres, Kusudama, "La bella bola que cura" i el taller dels dinosaures, per al que va quedar una important llista d'espera i que probablement es torni a repetir per al curs 2013-14. De fet, des de l'àrea de patrimoni del PMC ja s'està treballant en els nous tallers escolars i extraescolars que es duran a terme per al curs 2013-14.

La valoració que es fa en general des del PMC és molt positiva tot i que es considera que cal reforçar la col·laboració amb les escoles locals per potenciar el coneixement de la història i el patrimoni del municipi.

F.R.