Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió ordinària del Ple Municipal del 27 de junyEl defensor del ciutadà realitza 151 actuacions

Imatge 1.
Imatge 1
La sessió es va iniciar amb la presentació de les modificacions de l'Ordenança de Convivència i Civisme, per part del regidor de Joventut i ciutadania, Rafel Gómez. Aquest text tindrà un període d'exposició pública de 60 dies, fins al mes de setembre, per tal que entitats i ciutadans en puguin fer aportacions. Segons va explicar el regidor, algunes de les modificacions han afectat al quadre de sancions, el llenguatge sexista, entre d'altres. El punt es va aprovar amb el vot favorable de PSC, CiU i el PP, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra del CpR. A continuació es va presentar una modificació de les partides econòmiques de l'Ajuntament i del patronat Municipal de Cultura, per un valor de 15.000, per a millores als edificis escolars i 11.545 euros, per a beques a l'Escola de Música. El punt es va aprovar amb els vots favorables del PSC, CiU, ICV-EUiA, el PP i l'abstenció del CpR.

Memòria del Defensor del Ciutadà
L'actual defensor, Joan Ramon Costa va destacar que en aquest 2012 s'han fet 151 actuacions, en 26 queixes, 125 consultes i una actuació d'ofici. Costa va destacar que en aquest any el nombre de consultes ha augmentat un 60%. Entre les seves actuacions, va destacar que "l'Ajuntament ha de seguir treballant en presentar les diferents respostes que demanen els ciutadans en els terminis indicats". A la memòria també està present el cas de les preferents ja que en aquets any, segons explicava costa, "han estat molts els ciutadans que s'han acostat a nosaltres afectats per aquest tema". Finalment, el defensor també va destacar que la ubicació de l'oficina, poc cèntrica, dificulta la seva feina.

Tot i que aquest és un punt que no requereix la votació per part dels grups, tots els portaveu van valorar la memòria. Per part d'ICV-EUiA van destacar el suport als afectats per les participacions preferents i l'actuació d'ofici de l'oficina en la pujada de l'IBI de l'any passat. CiU va felicitar la tasca del defensor i va remarcar de nou la importància de la figura del defensor. Per la seva part el PP que les dades de casos del defensor "són baixes" i que cal fer un esforç per optimitzar millor els recursos que s'hi destinen. A continuació, el CpR va demanar que "aquesta memòria sigui un punt d'inflexió per propers anys" destacant l'actuació d'ofici i el van encoratjar a continuar en aquesta línia. D'altra banda, també van destacar que alguns d'aquests informes hagin estat escoltats per part de l'administració. Finalment, el PSC també va felicitar la feina del defensor i va assegurar que moltes de les propostes són tingudes en compte, per millorar els processos administratius.

Mocions
A continuació es va donar pas a les mocions. A la sessió es van presentar tres textos. El primer, del PP, proposava una sèrie de mesures contra l'incivisme. El text es va rebutjar amb els vots en contra de PSC, CiU, ICV-EUiA i CpR i a favor del PP. A continuació el CpR va presentar una moció en favor d'impulsar la ILP per la Renda Garantida Ciutadana. Aquesta iniciativa demana que es faci efectiu un mandat de l'estatut que garanteix una renda mínima de 650 euros que actualment podria ajudar a més de 260.000 famílies en situació de pobresa. El text es va aprovar amb el vot favorable de CpR, ICV-EUiA, CiU i PSC i l'abstenció del PP. La darrera moció la va presentar el PSC per demanar la continuïtat del finançament de la llei de promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones en situació de dependència. El text es va aprovar amb els vots favorables del PSC, CiU, ICV-EUiA, CpR i l'abstenció del PP.

Finalment, la regidora de Salut Pública, Gemma Edo, va anunciar, al final de la sessió, que la Generalitat té previst tancar el CAP Pinetons del 22 de juliol al 15 de setembre. Edo va remarcar que el govern no està d'acord amb que aquest centre tanqui tants dies i ha iniciat un procés de reclamacions.

F.R.