Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 6.000 alumnes del Vallès col·laboren en un projecte per reciclar oli de cuina

Imatge 1.
Imatge 1
Els 477 alumnes de l'Escola Mare de Déu del Roser han participat en el projecte EDUCO. L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar a la població educativa de la importància del reciclatge de residus i la producció d'energies renovables, tot fomentant els valors educatius, mediambientals i socials. El projecte també ha permès dissenyar i construir una planta pilot pel tractament d'olis de cuina residuals, que es recullen a les escoles i que posteriorment s'utilitzen en una planta pilot per a la producció de biodièsel.
Des del passat més de juliol, s'han recollit 6.892 litres d'oli usat en les escoles del Vallès Occidental. Els alumnes de les escoles participants reben un envàs per a la recollida de l'oli domèstic, el mateix dia que es fan els tallers de sensibilització a la seva escola. Un cop ple, el retornen i se'ls hi lliura un pot buit i net. L'escola emmagatzema pots en caixes apilables amb capacitat per a 10/12 envasos. Quan acumula 100 litres, l'escola contacta amb l'Associació d'Oli al Biodièsel (AOB), el soci del projecte EDUCO que és el responsable de la implantació del projecte a les escoles, a través de la seva pàgina web i es passa a recollir-lo.

Properament, està previst posar en pràctica la efectivitat del biodièsel elaborat en aquesta campanya. L'acció pilot que es contempla en el projecte preveu la participació de 25-30 municipis de Catalunya amb un total aproximat de 90-120 escoles i fins a 40.000-52.000 estudiants de primària i secundària.

Tallers
A més, els alumnes també han participat en diferents tallers, segons el curs que estan fent, com ara un conte teatralitzat amb la mascota del projecte, l'Olinet, una presentació sobre l'oli com a residu i una fitxa d'accions correctes i incorrectes i una manualitat, vídeos i debats.

F.R.