Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa Natura celebra el Dia del Medi Ambient

El passat divendres, dia 7 de juny, es va celebrar a la Casa Natura la festa commemorativa del dia Mundial del Medi Ambient. Aquest acte és organitzat com cada any per la Regidoria de Medi Ambient, la Casa Natura i l'Agrupació Ripollet Natura, i va tenir com a eix conductor la temàtica de l'aigua, amb motiu de la celebració aquest 2013 de l'any mundial de la cooperació en l'esfera de l'aigua de les Nacions Unides.
L'objectiu d'aquest esdeveniment ha estat parar atenció en l'aigua, un bé que ens proporciona el planeta al que tenim accés de manera molt desigual segons els punt de la terra on ens trobem. La gestió i l'ús que en fem de vegades repercuteix molt en la seva qualitat i quantitat. És per això que aquesta festa va servir per sensibilitzar i difondre aquests aspectes, així com proposar algunes actituds més respectuoses que podem anar adquirint a casa nostra. La festa va comptar amb l'assistència de més d'un centenar de persones, molts d'ells nens i nenes de totes les edats i un grup del centre obert la Placeta, que van gaudir durant tota la tarda de totes aquestes activitats.

Algunes activitats
A la festa es va gaudir d'una ludoteca amb llibres i jocs de taula tots relacionats amb l'aigua i consells per fer-ne un ús més respectuós. També es va fer un taller de gotes, l'estudi de l'ecosistema aquàtic de la bassa de la Casa Natura amb l'observació a la lupa binocular i els microscopis dels organismes que l'habiten i la demostració de la cuina solar. També es va fer un tast d'aigües de diferents procedències.

L'acte central de la tarda va ser la lectura d'una història real que va passar a Bolívia que donava exemple d'aquestes desigualtats. Era la història de dues germanes que recorrien diàriament kilòmetres per les muntanyes dels Andes per portar aigua a casa seva. Una d'elles, un dia es troba un llapis que l'omple d'il·lusió, tot i que aviat descobreix que el que realment importa per ajudar a la seva família i la seva responsabilitat diària, és portar l'aigua a casa seva. Aquesta lectura va ser il·lustrada per la l'Alba Martínez que va pintar un bonic quadre mentre tothom sentia la història. També es va fer una gimcana de pistes pel jardí de la Casa Natura i es van repartir als assistents que així ho sol·licitaven kits d'estalvi d'aigua per instal·lar a les aixetes de casa.

F.R.