Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'activitat cultural surt al carrer

Imatge 1.
Imatge 1
A partir de finals de maig moltes entitats han començat a ocupar els carrers per celebrar diferents activitats. Torna l'Estiu al carrer i durant el mes de juny i juliol entitats i associacions de veïns faran a l'aire lliure el que durant tot l'any han de fer a porta tancada. Del 24 al 26 de maig El Setrill va celebrar el 20è aniversari de l'entitat. La festa gastronòmica de celebració del 20è aniversari d'El Setrill va comptar amb una bona assistència de públic, especialment diumenge, quan es van servir prop de 1000 racions de paella. Des de divendres, uns cinquanta voluntaris de l'entitat culinària van elaborar i servir plats als assistents, a preus populars. A més, va tenir un ampli programa d'animació, amb les actuacions del ballet flamenc Triana, un concert de grups de rock i blues, un monòleg d'Alberto Castro, una mostra del musical 'Els Miserables' i havaneres i rom cremat amb l'Espingari. Ripollet Ràdio també va participar, punxant música en diferents moments del cap de setmana. Igualment, destacar que abans de l'inici de la festa, El Setrill lliurar a Càritas 200 tiquets solidaris perquè ningú es quedés sense poder anar a la festa per motius econòmics. L'organització va comptar amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura, per a la infraestructura, i de Moritz, com a proveïdor oficial.

AV Maragall
El mateix cap de setmana l'Associació de Veïns del barri de Maragall va organitzar la 22a edició de les festes del barri. Durant tot el cap de setmana es va poder gaudir d'activitats infantils, bona música, monòlegs i les activitats de sempre com ara la sardinada popular, la missa rociera i les exhibicions de ball. De nou la col·laboració entre entitats va tenir una importància cabdal ja que associacions com ara La Careta Teatre, els Tambors del Centro Aragonés o l'Asociación Rociera Alegrías del Sur van posar el seu granet de sorra a un cap de setmana molt animat.

Sant Andreu

El proper 13 de juliol se celebrarà la festa del barri de Sant Andreu. Tot i que encara s'està acabant de tancar el programa, l'associació ha previst organitzar un concurs de dibuix infantil pel matí, actuacions per part de les entitats per la tarda i una berbena per la nit.

Flamenc

El proper 15 i 16 de juny, en el marc de les activitats de l'Estiu al Carrer, la Peña Flamenca La Macarena organitza al pati del Centre Cultural un exhibició dels seus quadres de ball. El passat 26 de maig ja va fer una mostra al Teatre Auditori dels grups coordinats per la professora Noelia España.

Amics del ball

Tanmateix, el poper 15 de juny Amics del Ball celebra el Dia del Soci amb un sopar més ball a 15 euros per als que no siguin socis de l'entitat. A més, el dia 23 de juny, revetlla de Sant Joan faran també una sessió especial de revetlla a la plaça de Joan Abad a partir de les 11 de la nit.

Country

L'Associació Ripollet Country Line Dance realitzarà el proper 26 de juny a 2/4 de nou del vespre una exhibició de ball en línia amb música country al pati del Centre Cultural.

Can Mas

Enguany també tindrem música al carrer, perquè el dia 29 de juny, la banda de música de l'institut Can Mas realitzarà un concert al mateix pati a les set de la tarda. A l'acte també participarà la Banda d'Ademuz de València.

Nits de Música

El dia 28, les Nits de Música també surten al carrer i realitzaran la seva sessió mensual dedicada a la música tradicional catalana. Serà com sempre a les vuit del vespre al pati del Centre Cultural i hi participaran la CRAC i la Colla de gGganters i Grallers de Ripollet. El passat 31 de maig l'Associació d'Espectadors va celebrar una sessió especial dedicada al 15è aniversari de Ripollet Radio. A la trobada hi van participar diferents col·laboradors de l'emissora fent una mostra de les diferents temàtiques que es poden escoltar a l'emissora municipal.