Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'intensifica la campanya de recollida de signatures a favor de la renda garantida ciutadana

Imatge 1.
Imatge 1
La recollida de signatures de la ILP a favor de la Renda Garantida Ciutadana s'intensificarà a l'àrea de Ripollet i Cerdanyola. Diverses forces polítiques, socials i sindicals, encapçalades per l'Assemblea d'Aturats de Ripollet i Cerdanyola, van informar el passat dimarts, 4 de juny, en una trobada al Centre Cívic del Pont Vell, de la seva voluntat d'acció unitària. La ILP pretén reunir 50.000 signatures en quatre mesos perquè el Parlament català doni compliment a l'Estatut, quant a la creació d'una prestació mínima de 650 euros a les famílies en situació de pobresa. Per la seva part, l'Assemblea d'Aturats va aprofitar la compareixença de premsa per defensar la urgència de la creació d'una plataforma d'aturats general, del nivell que la de les hipoteques, sanitat o educació.

Manel Navarro, de l'Assemblea d'Aturats de Ripollet i Cerdanyola, va obrir l'acte, exposant la preocupació del seu col·lectiu per la situació de les 260.000 famílies que no cobren cap prestació i la necessitat d'aconseguir una renda garantida ciutadana perquè cap família quedi sota el llindar de la pobresa. És per això, que va explicar que diversos col·lectius de la comarca sumarien esforços per aconseguir el màxim ressò a la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular de la renda garantida. Tantmanteix, va expressar que caldria crear un moviment d'aturats al màxim nivell per pressionar al govern de Catalunya.

Àngels Camacho, d'ICV, va mostrar el seu suport a la iniciativa i va demanar "unitat d'acció, treure el problema als carrers", ja que considera que "la renda garantida és possible i la gent en té dret". Seguidament va intervenir Juan López, de CCOO, que va recordar el treball unitari sindical amb UGT a la comarca i va demanar als partits polítics que també se sumessin a la petició de la renda garantida. Per la seva part, el representant de la Intersindical Alternativa de Catalunya va afirmar que "més que rescatar els bancs, el que cal és rescatar a les persones" i va criticar que "amb la reforma del PIRMI hi ha més persones que se'ls hi ha tret, que no pas les que la cobren".

Carles Escolà, del Compromís per Cerdanyola, va posar les CAV a disposició de la recollida de signatures i va dir que "la unitat es pot construir en base a coses concretes com la ILP o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca". Per la seva part, Manuel Izquierdo, del comitè d'empresa de Windows Regulator de Ripollet, va fer una crida als treballadors en actiu perquè se solidaritzessin amb els aturats. També va intervenir Javier Padilla, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que va indicar que el seu moviment faria tot el possible per ajudar a la ILP.

Finalment, Manel Navarro, de l'Assemblea d'Aturats va mostrar-se confiat que s'assolirien les 50.000 firmes necessàries per portar la ILP de la renda garantida al Parlament català i va denunciar que amb la reforma laboral i les retallades "s'ha tirat enrere 30 anys i hi ha molta gent a la corda fluixa". I va demanar unitat de tots els treballadors i "mesures de redistribució del treball, però no minijobs".