Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bones temperatures, flors i espais amb encant per al Corpus 2013

Imatge 1.
Imatge 1
El diumenge 2 de juny els carrers del nucli antic de Ripollet es van omplir de catifes de flors per donar la benvinguda al Corpus 2013. Acompanyats pel bon temps, els ripolletencs van poder gaudir de la jornada i també conéixer indrets fins ara desconeguts del municipi gràcies als 'Espais amb encant', una nova iniciativa lligada al Corpus que permetia visitar llocs privats o públics que habitualment estan tancats a la població en general. La jornada estava organitzada per l'entitat Cultura i Tradició amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura.Espais amb encant 
Entre les 11 i les dues del migdia els ripolletencs han pogut visitar:

- Pati de la Rectoria amb una mostra floral gentilesa de les floristeries Montcada i Morral 
- Antic Claustre de l'Església de Sant Esteve, amb pintura en viu, gentilesa d'Alba Martínez, 'la pintora dels somnis'. 
- Entrada de Can Buxó i capella familiar, amb un taller infantil i familiar sota el títol 'Flors amb material reciclat', gentilesa d'Amics del Teatre. 
- Capella de l'escola FEDAC Ripollet-Mare de Déu del Roser, amb els únics vitralls coneguts existents a Ripollet. Amb l'exposició Compartiendo recuerdos. Festividad de Corpus Christi, gentilesa de la Fundación Canaria Mapfre Guanarteme i l'Associació Cultura i Tradició. 
- Jardí romàntic Casa Padró, amb l'activitat 'Els gegants de Ripollet i la relació dels gegants amb la festivitat de Corpus', gentilesa de la CRAC. També amb l'activitat 'Parlem d'arbres centenaris', gentilesa de Ripollet Natura. 

Altres activitats 
A partir de les 12 ja es podien visitar, pels carrers del nucli antic, les catifes de flors. Enguany, s'en podia veure una dedicada a l'agermanament de Ripollet amb la població francesa d'Avrillé. 
Aquest any, també ha col·laborat, entre les moltes entitats que participen a la festa, el F.C. Barcelona, amb la donació de la gespa que tallen del Camp Nou.
Al carrer dels Afores, 14, estava emplaçada l'exposició fotogràfica Corpus 2012, una selecció de fotografies dels membres d'Acció Fotogràfica Ripollet. 
Els trabucaires passejaven també pels carrers i Ripollet Sardanista va oferir una audició de sardanes.

Activitats de tarda
A dos quarts de vuit s'inicava la Missa Solemne, a la parròquia de Sant Esteve, cantada per la Societat Coral El Vallès. 
Per últim, a partir de dos quarts de nou, començava  la Processó de Corpus pels carrers de la Salut, plaça Clos, dels Afores, Dr. Figarola, del Sol, Anselm Clavé i Nou. Tot acompanyat per la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i dels Gegants de Ripollet. 

A banda, durant tot el dia, es va poder veure l'Ou com Balla al pati de l'absis de l'església, al carrer Nou. 

Els actes estan organtizats per l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura.