Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet, el primer municipi català contra l'homofòbia i la transfòbia

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 30 de maig, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal, amb 9 punts a l'ordre del dia. En l'apartat de mocions, la sessió va donar llum verda a una moció on es declara al municipi en contra de la homofòbia i la transfòbia i estipula una sèrie d'accions i protocol d'actuacions davant d'aquests casos de discriminació.
En aquest punt, es va donar la paraula a Eugeni Rodríguez, portaveu de l'Observatori contra l'homofòbia i la transfòbia, que va agrair al consistori aquest pas. El punt es va aprovar per unanimitat.

Altres punts

El Ple també va donar llum verda que, a partir d'ara, l'organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona s'encarregui de recaptar determinats tributs com ara la taxa de subministrament d'aigua o les sancions administratives. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups a excepció d'ICV-EUiA que s'hi va abstenir. A continuació es va donar el vistiplau, amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció d'Iniciativa de la supressió de la plaça de vicesecretari.

Llars d'infants
El Ple també va acordar una modificació en el reglament de funcionament de les llars d'infants municipals. Segons va explicar la regidora d'Educació, Maria del Mar Viera, aquesta modificació s'ha produït per tal de millorar la gestió de les baixes dels alumnes de la llar d'infants. El punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció del CpR, que s'hi va abstenir. En l'apartat econòmic, la sessió va aprovar dues modificacions de les partides econòmiques de l'Ajuntament: una de 36.100 euros, que correspon a un moviment entre partides i una altra de 5.719,10 euros, del Patronat de Cultura, corresponent a la distribució de subvencions. Es va donar llum verda al punt amb els vots de tots els grups, a excepció d'ICV-EUiA, que s'hi va abstenir.

Teatre del Mercat Vell

A proposta de la Comissió d'Honors i distincions i després d'un extens treball per part de les entitats, la sessió d'aquest dijous va aprovar la nova denominació dels diferents espais del Teatre Auditori. Així, pròximament passarà a denominar-se Teatre del Mercat Vell i el vestíbul rebrà el nom d'Espai Domènec Torras. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Després d'aprovar la moció contra l'homofòbia i la trabsfòbia, la sessió també va donar suport unànime a un text sobre la transparència municipal, presentada pel CpR. Així, aquest acord determina el compromís d'incorporar més informació i documentació. El govern municipal va assegurar que la seva voluntat és anar encara més enllà i fer accessible la major informació possible, així com ampliar el número de gestions online.

F.R.

Foto:
- Eugeni Rodríguez, portaveu de l'Observatori contra l'homofòbia i la transfòbia.
- diferents intervencions polítiques al Ple