Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els organitzadors del Corpus presenten el programa de 2013

Imatge 1.
Imatge 1
El proper diumenge, 2 de juny, tindrà lloc al nucli antic de Ripollet l'edició d'enguany del Corpus, una festa centrada sobretot en la flor, però també, enguany, en el patrimoni i la història. Així ho van explicar el passat dilluns, 27 de maig, en roda de premsa, la regidora de Cultura, Rosa Maria Martín i el president de l'Associació Cultura i Tradició, Pere Padró. Espais amb encant
Enguany, una de les novetats és la possibilitat de visitar, durant el matí, alguns espais del municipi, públics o privats, que normalment no són accessibles per a la població en general. A més, en aquests indrets s'han programat una sèrie d'activitats per a grans i petits. Així, entre les 11 del matí i les dues del migdia es podran veure:
- Pati de la Rectoria amb una mostra floral gentilesa de les floristeries Montcada i Morral
- Antic Claustre de l'Església de Sant Esteve, amb pintura en viu, gentilesa d'Alba Martínez, 'la pintora dels somnis'.
- Entrada de Can Buxó i capella familiar, amb un taller infantil i familiar sota el títol 'Flors amb material reciclat', gentilesa d'Amics del Teatre.
- Capella de l'escola FEDAC Ripollet-Mare de Déu del Roser, amb els únics vitralls coneguts existents a Ripollet. Amb l'exposició Compartiendo recuerdos. Festividad de Corpus Christi, gentilesa de la Fundación Canaria Mapfre Guanarteme i l'Associació Cultura i Tradició.
- Jardí romàntic Casa Padró, amb l'activitat 'Els gegants de Ripollet i la relació dels gegants amb la festivitat de Corpus', gentilesa de la CRAC. També amb l'activitat 'Parlem d'arbres centenaris', gentilesa de Ripollet Natura.

Altres activitats
A partir de les 12 ja es podran visitar, pels carrers del nucli antic, les catifes de flors. Enguany, n'hi haurà una dedicada a l'agermanament de Ripollet amb la població francesa d'Avrillé. Precisament diumenge, una petita comitiva d'Avrillé visitarà Ripollet amb motiu del Corpus.
Aquest any, també col·labora, entre les moltes entitats que participen a la festa, el F.C. Barcelona, amb la donació de la gespa que tallen del Camp Nou, que s'utilitzarà per fer les catifes.
Durant el matí, també es podrà veure, al carrer dels Afores, 14, l'exposició fotogràfica Corpus 2012, una selecció de fotografies dels membres d'Acció Fotogràfica Ripollet.
A les 12 h hi haurà la tradicional cercavila dels Trabucaires de Ripollet i a partir de dos quarts d'una, al carrer dels Afores, audició de sardanes a càrrec de Ripollet Sardanista.

Activitats de tarda
Ja a la tarda, de 17.30 a 19.30 h es podran veure de nou les dues exposicions programades al matí i a dos quarts de vuit tindrà lloc la Missa Solemne, a la parròquia de Sant Esteve, cantada per la Societat Coral El Vallès.
Per últim, a partir de dos quarts de nou, tindrà lloc la Processó de Corpus pels carrers de la Salut, plaça Clos, dels Afores, Dr. Figarola, del Sol, Anselm Clavé i Nou. Tot acompanyat per la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i dels Gegants de Ripollet.

A banda, durant tot el dia, es podrà veure l'Ou com Balla al pati de l'absis de l'església, al carrer Nou.

Els actes estan organtizats per l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura.

L.P.