Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional dels Museus permetrà veure peces del jaciment de Pinetons

Imatge 1.
Imatge 1
Els propers 18 i 19 de maig el Centre d'Interpretació del Patrimoni participarà, per sisè any consecutiu, al Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial que organitza el Consell Internacional dels Museus i que permet gaudir d'un ampli programa d'activitats per a tots els públics. És per això que l'Àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura ha organitzat tot un seguit d'activitats, pensades per a totes les edats i tots els gustos. Nit dels Museus
Enguany serà la primera vegada que Ripollet obrirà les portes del CIP la nit del dia 18 des de les vuit del vespre i fins a la una de la matinada. A les nou hi haurà l'actuació de la Banda de Can Mas i a partir de les deu visita guiada al Molí d'en Rata. Finalment cap a les 23.30 h tindrà lloc un concert de Les Veus del Vallès que donaran a conèixer, amb motiu de La Nit dels Museus, algunes peces innovadores en el seu repertori.

La Joia del Museu
El diumenge 19, però, les estrelles del programa seran les peces que es podran veure a partir de les 10.30 h i que formen part dels jaciments que fa uns anys es van trobar al la zona dels Pinetons de Ripollet. Seran 4 o 5 objectes cedits puntualment per a aquesta ocasió per la Generalitat de Catalunya i entre les quals destaquen una copa única a Catalunya d'aquesta categoria i època i també un crani de l'hipogeu trobat a Ripollet, també únic per ser el més nombrós a Catalunya d'aquestes característiques (format per 32 individus).

En roda de premsa, la regidora de Cultura, Rosa Martín i la tècnica de Patrimoni, Elena Vilalta, van explicar que volen demanar a la Generalitat que aquestes peces puguin restar durant més temps al CIP-Molí d'en Rata per a que les pugui veure el major nombre de persones possible.

Espriu, egiptòleg
D'altra banda, a les 11 del matí hi haurà visita guiada a l'exposició 50 anys de les riuades i a les 12 un taller per a adults sota el títol 'Salvador Espriu, l'egiptòleg'. Ripollet s'ha adherit a la celebració de l'Any Espriu i per això aquesta activitat estarà vehiculada per l'escriptor català, un gran amant de la cultura antiga en general i de l'egiptologia en particular. Per a totes dues activitats cal inscripció prèvia al CIP Molí d'en Rata.

Durant tot el matí també hi haurà jornada de portes obertes tant al CIP com al Molí d'en Rata.

L.P.