Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit del taller d'horticultura urbana

El passat 24 d'abril va tenir lloc la segona edició del taller pràctic d'horticultura ecològica urbana, emmarcat dins la programació de l'Agenda de Primavera que, un any més, ha programat la Regidoria de Medi Ambient i la Casa Natura. El taller va ser impartit pel Mario Jiménez, tècnic de l'empresa Jardinet, empresa encarregada del manteniment d'alguns espais verds del municipi, entre d'ells el de Casa Natura i el seu hort escolar. Va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones aficionades a l'horticultura, que van poder seguir amb gran interès nombrosos consells que, en molts casos, aprofitaran en els seus espais urbans de conreu.

L'activitat va comptar amb una primera part teòrica, de nocions generals, i una segona part pràctica, a l'hort, quan els participants van poder muntar i preparar tres opcions per a tenir un hort a casa: les jardineres, les taules de conreu i una petita parcel·la al jardí. Algunes de les tasques que el públic va poder dur a terme són: treballar i preparar la terra amb diferents substrats, aprendre a utilitzar els germinadors per tal de poder fer-se el propi planter a casa a partir de les llavors, molt més econòmiques, i el seu transplantament.
Es van donar a conèixer les eines més importants, com la fanga, les característiques de les espècies hortícoles més conegudes i d'altres que ens poden ajudar a prevenir malalties als conreus, etc. Tot això sempre des de la perspectiva de l'agricultura ecològica.

Finalment, recordar que la següent activitat de l'Agenda tindrà lloc al parc dels Pinetons i serà una activitat sobre consum responsable, adreçada al públic familiar, el dia 11 de maig d'11 a 13h. L'activitat es desenvoluparà a la zona propera a les barbacoes i serà impartida pel personal d'Àrea Metropolitana. Aquesta activitat no requereix inscripció prèvia i per informar-vos us podeu adreçar a Àrea Metropolitana de Barcelona: Tel. 93 223 51 51, ambinfo@amb.cat.

L.P.