Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet mostrarà el seu rebuig a l'atac a l'Iraq amb concentracions

L'Ajuntament de Ripollet i la Mesa per la Pau convoquen a tots els ciutadans i ciutadanes disconformes amb l'atac a l'Iraq a una concentració de protesta a les 20 hores davant del Centre Cultural. L'IES Lluís Companys també ha organitzat un acte, en aquest cas una cadena humana al voltant de l'Ajuntament de Ripollet. Durant aquesta cadena, prevista cap a la 1 del migdia, els alumnes llegiran escrits de condemna a la guerra. Paral·lelament, altres centres educatius també faran aturades de 5 minuts cap al migdia i repartiran octavetes entre els estudiants. A més, l'Ajuntament de Ripollet i la Mesa per la Pau també han convocat els ciutadans i ciutadanes perquè acudeixin massivament a la concentració central de Barcelona, prevista per dissabte 22 de març.
D'altra banda, la Junta de Portaveus ha aprovat, a proposta de diferents grups municipals, una resolució condemnant l'atac, que reproduïm a continuació.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Ripollet

considera que l'atac militar contra l'Iraq no té cap justificació i que el desarmament d'aquest país, en els termes exigits per la Resolució 1441 i altres resolucions del Consell de Seguretat de Nacions Unides, hauria d'haver-se produït mitjançant l'aplicació i el reforç dels mecanismes d'inspecció previstos a la resolució mencionada. Així mateix s'ha de fer complir totes les altres resolucions dictades pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides, i que no s'estan complint.

Considera igualment que aquest atac militar no té cobertura legal, en no comptar amb el suport del Consell de Seguretat, i no respondre a l'acord de cap organització multilateral, i suposa, per tant, una guerra preventiva il·legítima i contrària a la legalitat internacional.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Ripollet

insta el Govern a no participar, de cap manera, de forma directa o indirecta, en les operacions militars que es porten a terme a l'Iraq, ni concedir autoritzacions d'ús de bases o del territori espanyol en suport a aquestes..

Insta al Govern a fer la crida necessària i adoptar las mesures que siguin necessàries per a que s'aturi el més ràpid possible, en tots els àmbits bilaterals i multilaterals. En concret, el Govern promourà la convocatòria d'una reunió del Consell de Seguretat de Nacions Unides i l' adopció per aquest òrgan d'una decisió adreçada a una solució pacífica de la crisis mitjançant l'impuls i el reforç del procés d' inspeccions i la formulació d'un programa de treball pels equips d' inspecció i verificació. Així mateix, el govern promourà la convocatòria de un Consell Europeu extraordinari amb l' objectiu de recomposar una posició comú de la Unió Europea sobre el conflicte de l'Iraq i la seva solució pacífica.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Ripollet aprova comunicar aquest acord al Govern de la Nació i al Congrés dels Diputats i a la Unió Europea.