Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu Mai Més! impulsa la reedició d'un llibre sobre la col·lectivització agrària a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Mitjançant una campanya de micro-mecenatge, s'ha reeditat el llibre que explica en primera persona l'existència de la col·lectivització agrària que va tenir lloc durant el període revolucionari de 1936 a Ripollet i Cerdanyola. Impulsada pel col·lectiu Mai Més!, aquesta reedició inclou un annex amb documentació inèdita provinent dels arxius municipals de Cerdanyola i Ripollet, de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona i de l'Arxiu Montserrat Tarradellas, al Monestir de Poblet. El proper 11 de maig, El Local acollirà la presentació de l'obra.
La reedició de Tal como lo vi. La colectividad de campesinos de Cerdanyola-Ripollet 1936-1939, de José García Sánchez, àlies Carreta, respon, segons ha manifestat en nota de premsa el col·lectiu Mai Més!, "a la necessitat de recuperar un llibre, i un moment clau de la nostra història local més recent, silenciat i marginat i a la urgència per superar el capitalisme, aprenent d'experiències anteriors".

El llibre es presentarà a Cerdanyola el dijous 2 de maig a les 19 hores al Casal La Clau (c. Mare de Déu del Pilar, 43) i el dissabte 11 de maig a l'espai El Local de Ripollet (c. Monturiol, 32). Es podrà trobar a les llibreries de la zona.

Les col·lectivitzacions

Les col·lectivitzacions van ser experiències reals d'autogestió dutes a terme per les classes populars a les indústries i al camp, en un context de profunda transformació social, econòmica i política desencadenat pels moviments obrers a l'inici de la Guerra Civil, un cop aturat l'aixecament franquista contra el legítim govern de la República.

F.R.