Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enric Gené: "Aquest any dediquem la Mostra Gastronòmica a les Tapes 2.0"

Imatge 1.
Imatge 1
S'acosta el Sant Jordi a la Rambla, i com sempre, una de les cites importants per als ripolletencs és la Mostra Gastronòmica que ja és una trobada ineludible per aquells que passegen per la rambla entre roses i llibres. Aquest espai de degustació, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç, on molts ripolletencs dinen el dia del Sant Jordi a la Rambla, arriba a la seva 17ena edició amb gairebé 20 establiments participants i amb l'objectiu de renovar-se. Ens ho explica el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental, Enric GenéCom es presenta la mostra gastronòmica d'enguany?
Aquest any hi ha diferències, fem un petit canvi perquè introduïm la primera mostra de tapes que li hem dit 2.0. Hem canviat perquè portem 17 anys fent el mateix i aquest any volíem innovar. Estarà dedicada a les tapes 2.0.

Petits formats en temps de crisi?

Bé, és una mica tot. Temps de crisi, també és l'era de les noves tecnologies.. tota la difusió que s'ha fet d'aquesta mostra és mitjançant xarxes socials. Així dones molt més difusió, arriba la informació fora del poble i el cost és zero.

Què podrem menjar els que passegem aquell dia per la plaça del Molí?

Els últims anys ja combinàvem alguns bars amb els restaurants. El fort de Ripollet en l'àmbit hostaler són les tapes. Hi ha molts bars de tapes i hem pensat que aquest any faríem una cosa diferent i es farà una degustació de tapes.

Quants establiments trobarem enguany a la Plaça del Molí?

Doncs en aquesta edició, com que hem obert la mostra a les tapes, s'han apuntat més establiments que mai. Jo crec que arribarem a la vintena.

Quin és el secret per aconseguir una bona afluència de públic?

El secret és la gent, que pot degustar, provar tapes, un bon preu si fa bon dia, passejar... secret no n'hi ha cap. La mostra després de 17 anys està consolidada i la gent ja ens coneix. És una jornada molt agradable.

En època de recessió com la que vivim, com aguanta la restauració i l'hostaleria els temps de crisi?
Han hagut de tancar molts negocis?
La crisi s'està vivint d'una manera molt difícil. Estem en una situació límit. No sé si hem tocat fons però encara no veiem la recuperació. Hi ha molta gent que ja ha tancat i gent en estat de supervivència pura. A Ripollet també es viu especialment complicat. Ja en els temps bons, al municipi li costava una mica més que altres poblacions que formen part del Gremi i tenen una renda per càpita més alta. És un moment molt complicat i hi ha gent que ha arribat a punts de desesperació.

L.P.