Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous es fa la sessió informativa del projecte EM-JOI per a joves en atur

Imatge 1.
Imatge 1
Aquesta setmana es posa en marxa l'EM-JOI, un projecte centrat, principalment, en millorar l'ocupabilitat dels joves entre 18 i 25 anys i ajudar-los a reorientar el seu itinerari tant laboral com educativament L'han projectat, de forma conjunta, les regidories d'Ocupació, Polítiques d'Igualtat i Joventut i Ciutadania. L'11 d'abril es farà una xerrada informativa, a les 11 del mati, al Centre Cultural, per tal de d'informar als joves sobre el contingut del mateix i realitzar les inscripcions. El programa formatiu s'allargarà fins el juny.

Tal i com va explicar el president-delegat del PMO, Ferran Tornel, el passat dilluns, 18 de març, en la roda de premsa de presentació, "des de la Regidoria d'Ocupació tenim l'objectiu de posar l'accent en aquells sectors de la societat més tocats per l'atur, en aquest cas en els joves i les dones". Així, l'EM-JOI va dirigit a joves d'entre 18 i 25 anys, que resideixin a Ripollet, a l'atur i amb una experiència laboral curta.

Compta amb diferents apartats: entrevistes personals, per determinar el perfil i necessitats del o la jove; dinàmiques de  grup, xerrades d'orientació i tallers. En aquest apartat, el regidor de Joventut i Ciutadania, Rafael Gómez, va explicar que "entre les accions que hem escollit per formar part de l'EM-JOI havíem de pensar que fossin atractives pels joves, i vam apostar per les noves tecnologies amb un curs de creació d'apps (aplicacions)".

Finalment, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria del Mar Viera, va destacar la importància de la transversalitat d'aquest projectes, especialment des del punt de vista de gènere. "El Pla d'Igualtat de l'Ajuntament ens garanteix que tots els projectes que endegui l'administració local comptin amb la visió de gènere". Aquesta es tractarà no només en la garantia de paritat d'homes i dones entre l'alumnat, sinó també amb dues activitats que treballaran el sexisme la multiculturalitat a les xarxes socials.

L.P.