Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les CAV demanen dotar el Banc Dolent d'un parc d'habitatge social

Les Candidatures Alternatives del Vallès presenten durant aquest mes de març als diferents plens municipals on tenen representació, entre ells Ripollet, a través del Compromís per Ripollet, una moció que reclama la creació d'un parc d'habitatge social amb els habitatges inclosos al SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària). Les CAV alerten que el conegut com a Banc Dolent comprarà a baix cost tots els habitatges procedents de promocions immobiliàries i execucions hipotecàries que no són rendibles pels bancs sanejats.
Segons han manifestat en nota de premsa, les CAV exigiesen "que s'informi als municipis de quins immobles del seu terme municipal estan inclosos al SAREB, per tal de poder estudiar quins s'adeqüen per a ser utilitzats com habitatge social. També es demana "territorialitzar la gestió del SAREB per fer-la més propera i transparent als ciutadans. Que com a mínim el 30% dels habitatges inclosos al SAREB siguin de lloguer social gestionats pels Ajuntaments, i que la resta es posin a disposició de la ciutadania a preus socials, accessibles i justos, donant prioritat a totes aquelles famílies desnonades".

Entre d'altres mesures, la moció també demana "que tot el procés de compra dels actius per part del SAREB sigui el màxim de transparent, evitant la venda d'aquest patrimoni a fons especulatius a preus per sota del cost". I finalmente, exigiesen que "el Fons de Recuperació Ordenada Bancària, obri una línia de crèdit social per a totes aquelles famílies amb risc de pèrdua del seu habitatge".

F.R.