Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carril Bus-VAO augmenta el seu horari i flexibilitza les condicions d'ús

Imatge 1.
Imatge 1
El carril Bus-VAO canvia el seu funcionament a partir d'aquest dilluns, amb diferents modificacions en els seus horaris i usos. La infrautilització d'aquest carril i les crítiques rebudes per part d'usuari i ajuntaments ha portat a la Generalitat a permetre la circulació a vehicles a partir de dos ocupants. L'altra principal novetat és que de dilluns a dijous funcionarà de manera ininterrompuda de 6 del matí a 10 de la nit i en direcció única a Barcelona.
A partir de dilluns, els vehicles que podran circular pel carril bus-VAO són els turismes o vehicles mixts adaptats amb dos o més ocupants. Fins ara, el límit eren tres o més ocupants. També els vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, etc.) degudament autoritzats, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa que es pot demanar al portal www.ecoviat.com.

Nous horaris
De dilluns a dijous, els carrils estaran oberts en sentit Barcelona, entre les 6 i les 22 hores, ininterrompudament. Els divendres es mantindrà la situació actual, de 6 a 13 hores i d'entrada a Barcelona i de 16 a 22 hores de sortida. La resta de la jornada, els carrils no estaran operatius Durant el cap de setmana, el funcionament del carril bus-VAO respondrà a les necessitats del trànsit. Aquest esquema general es podrà modificar en funció de les operacions especials de trànsit, en cas d'emergències o per raons de fluïdesa del trànsit.

F.R.