Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els actes del Dia de la Dona posen sobre la taula el debat de l'avortament

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dilluns, en el marc de les activitats del Dia Internacional de les Dones, es va celebrar al Centre Cultural una xerrada sobre l'avortament. Isolda Fortuny, advocada i mediadora, va explicar als assistents com ha evolucionat la legislació a Espanya sobre aquest tema i quin futur es pot presentar en cas que s'aprovin les reformes anunciades pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.
A l'acte, on hi van participar els joves del Kftí, es va encetar un debat entre al ponent i els joves. Fortuny va iniciar la conferència donant algunes dades històriques sobre les primeres reformes sobre l'avortament, la despenalització fins arribar a la llei actual. Segons l'advocada, "la reforma del 2010 situa espanya en un dels països on es respecta més la llibertat d'elecció de la dona".

Actualment, durant les primeres 14 setmanes d'embaràs la dona pot interrompre el seu embaràs, incloses les joves de 16 i 17 anys, sense necessitar una autorització materna/paterna o d'un tutor/a. Segons explicava Isolda Fortuny, "la proposta de reforma ens retrocedeix a l'any 85, a més que, de nou, qui decideix en darrera instància no és la dona sinó els metges o autoritats".

F.R.