Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de Turisme millorarà la xarxa de camins a l'entorn del riu Ripoll i Collserola

Imatge 1.
Imatge 1
El Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha desenvolupat un projecte de definició de la Xarxa de camins turístics del Vallès Occidental per tal de crear una xarxa de camins comarcal que uneixi les diferents poblacions pels camins més directes i de més rellevància i que estigui senyalitzada de manera clara i intuïtiva. Aquest projecte s'ha presentat als ajuntaments recentment, en una sessió celebrada al Castell de Vacarisses. Es tracta d'un projecte que s'executarà de forma plurianual i aquest 2013 ja començaran les primeres actuacions d'arranjament i senyalització en diferents punts, entre ells al terme municipal de Ripollet.
Les primeres actuacions es portaran a terme amb fons de finançament provinents de la Diputació de Barcelona (XBMQ 2008-2011 àmbit de suport a les infraestructures i equipaments locals) i el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya). Per aquest primer any el pressupost de l'actuació és de 181.325 euros.

D'una banda, es faran obres per a millorar determinats punts de la xarxa a l'entorn del riu Ripoll i de Collserola. Les actuacions previstes són les següents:

- Restauració i millora de l'entorn natural de Sant Llorenç Savall (desbrossar i arranjar camins). Neteja i conservació del riu Ripoll al seu pas per Sant Llorenç Savall.
- Adequació de la passera de Can Juliana a Castellar del Vallès.
- Arranjament de la xarxa de camins de l'entorn del riu Ripoll, als termes municipals de Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac.
- Treballs de recuperació del pantà de Can Borrell, al terme municipal de Sant Cugat.

D'altra banda, s'iniciaran els treballs de senyalització dels diferents camins, prioritzant els treballs en aquells camins principals amb una major necessitat i resolent incidències detectades als camins del Vallès Natural.

La presidenta del Consorci de Turisme, Olga Olivé ha explicat que "el projecte Xarxa de camins turístics vol consolidar una xarxa de camins per fer a peu, en bicicleta o a cavall que permetrà gaudir als usuaris del patrimoni natural i rural de la comarca i poder estructurar productes turístics en el territori". També ha afegit que "aquest mateix any es podran iniciar els primers treballs de millora en punts de dos eixos naturals importants per la nostra comarca: tot el recorregut del riu Ripoll i l'entorn de Collserola".

Foto: Sessió celebrada a Vacarisses amb els diferents ajuntaments. 

R.H.