Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa de Natura dóna a conéixer les aus rapinyaires als Pinetons

Imatge 1.
Imatge 1
El diumenge, 3 de març, tindrà lloc l'activitat 'Les rapinyaires del parc dels Pinetons', organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet. Aquesta iniciativa està inclosa al programa Activitats als parcs, rius i platges metropolitanes que es pot consultar al web www.agenda.muesuciencies.cat. Les places seran limitades i és necessària inscripció prèvia al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres de 10 a 13h), o bé al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat.
L'activitat tindrà lloc a la Casa Natura a les 11 del matí i serà impartida per l'Agrupació Ripollet Natura i Faumed.
L' objectiu principal donar a conèixer algunes de les principals espècies de rapinyaires diürnes i nocturnes amb presència al parc dels Pinetons.

En primer lloc, es projectarà un petit audiovisual sobre una de les espècies, després tots els participants es traslladaran al parc on es coneixeran les seves característiques principals amb un joc i s'estudiarà la dieta d'aquestes aus amb la dissecció d'algunes egagròpiles (boles de pèl i ossos sense digerir).

Finalment i gràcies a la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa de la Generalitat de Catalunya, s'alliberarà un exemplar recuperat de xoriguer.

Aquesta activitat també és l'inici del nou programa d'activitats 2013 al parc dels Pinetons, organitzat per Àrea Metropolitana en col·laboració amb l'Ajuntament de Ripollet, que promou el coneixement i l'ús d'aquest parc de la Xarxa de Parcs Metropolitans.

Per a consultar el programa de 2013 del Parc dels Pinetons i el d'altres parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans, cal fer-ho a www.amb.cat/web/mmamb/parcs.

L.P.