Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Oficina Comarcal d'Habitatge aten 396 consultes durant el 2012

Imatge 1.
Imatge 1
Durant l'any 2012 l'Oficina Comarcal d'Habitatge va atendre 396 consultes de ciutadans i ciutadanes de la comarca en relació a temes d'habitatge. L'Oficina ofereix un servei mancomunat en polítiques d'habitatge a 16 municipis de la comarca, entre ells Ripollet, i ofereix informació i assessorament general en matèria d'habitatge, tramitació d'ajuts i assessorament tècnic per a la rehabilitació d'edificis i habitatges, així com gestió de sol·licituds de cèdules d'habitabilitat. També assumeix la funció de finestreta única per a la resta de tràmits relacionats amb l'habitatge, especialment per aquells municipis de la comarca que no disposen de serveis propis.
Amb l'objectiu d'ampliar el catàleg de serveis que ofereix l'Oficina Comarcal d'Habitatge aquest any 2012 s'han incorporat els serveis en matèria de programes socials a l'habitatge. Així, des de l'Oficina Comarcal d'Habitatge es fan funcions d'informació i atenció ciutadana en totes les matèries relacionades amb l'habitatge, i també funcions de gestió d'activitats i serveis, tant en matèria de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge (gestió de sol·licituds de cèdules d'habitabilitat, gestió i avaluació dels estudis o informes tècnics previs a les obres de rehabilitació d'edificis o habitatges i gestió de sol·licituds d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges), com en matèria de Programes Socials de l'Habitatge (gestió d'expedients d'ajuts per al pagament de l'habitatge, d'ajuts de prestacions permanents per al pagament de lloguers i de Renda Bàsica d'Emancipació).

El Consell Comarcal presta serveis d'habitatge als ciutadans i ciutadanes de 16 municipis de la comarca: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Els 7 municipis restants tenen oficina pròpia: Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa.

Atenció presencial i web d'informació
L'Oficina Comarcal d'Habitatge ofereix atenció presencial a la seu del Consell Comarcal i també disposa d'una pàgina web amb la informació sobre els tràmits i noticies més destacades. A la pàgina s'hi pot accedir des del web del Consell Comarcal www.ccvoc.cat.

F.R.