Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les Jornades de Portes Obertes als centres escolars

Imatge 1.
Imatge 1
El dimarts 26 de febrer s'inicia a Ripollet el període de portes obertes de les escoles públiques, per tal que pares i mares puguin visitar els centres abans de realitzar les preinscripcions que segons ha anunciat la Generalitat enguany es realitzaran entre l'11 i el 22 de març. Podeu veure els horaris de portes obertes dels centres educatius a les imatges. Cliqueu a sobre per ampliar-les.

Des de la Regidoria d'Educació es recorda a les famílies que a l'hora de fer la preinscripció es poden sol·licitar tants centres com es desitgin (públics i concertats), per conèixer l'ordre de preferència en cas que el nen o la nena no obtingui plaça en el centre escollit en primera opció. No obstant això, cal fer una única preinscripció, que s'ha de lliurar al centre educatiu demanat en primer lloc, tan sigui escola pública com concertada.

Inici a P3
L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i la regidora d'Educació, M. del Mar Viera, han adreçat un escrit a totes les famílies, amb infants empadronats a Ripollet, i nascuts durant l'any 2010, que han de començar l'escolarització a P-3 i que sumen un total de 475. Aquest escrit porta informació sobre les portes obertes de les escoles del municipi i també sobre el termini per sol.licitar les beques de menjador i material escolar, gestionades pel Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Beques de menjador i material escolar
Les dates de presentació de les sol·licituds d'aquestes beques son del 8 al 26 d'abril de 2013, disponibles als centres educatius del municipi, públics i concertats, a les oficines de Serveis Socials (c. de la Salut, 1), a l'OAC i al web de l'Ajuntament.

Tota la informació que es generi sobre la campanya de preinscripció per al curs escolar 2013-2014 es podrà trobar en aquest web municipal, podent-se també consultar a la Regidoria d'Educació (c. d'Isabel la Catòlica, 2 - 93 504 60 08).

Preinscripció
A principis de març es publicarà la resolució del Departament d'Ensenyament per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres del Servei d'Educació de Catalunya en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics per al curs 2013-2014.

Es mantenen els mateixos criteris generals i complementaris d'admissió d'alumnes i els barems que es van aplicar el darrer curs.
El període de presentació de sol·licituds per al segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria es preveu entre l'11 i el 22 de març.

Per a la resta d'ensenyaments es preveuen les dates següents:
- Del 6 al 17 de maig, per als programes de qualificació professional inicial.
- Del 7 al 17 de maig, per a les escoles bressol municipals (Ripollet).
- Del 13 al 24 de maig, per al batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional.
- Del 27 de maig al 7 de juny, per als cicles formatius de grau superior de formació professional.
- Del 20 al 28 de juny per als ensenyaments d'educació de persones adultes.
- Del 8 al 12 de juliol, per als cursos de formació específics per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

Places disponibles
Segons va explicar la regidora d'Educació Maria del Mar Viera a l'Info de Ripollet Ràdio, no està previst que a Ripollet la Generalitat pretengui tancar cap centre educatiu com sí a passat a altres municipis com Cerdanyola del Vallès o Terrassa. El motiu és que les places actualment disponibles a Ripollet s'adequen al nombre de nens i nenes en edat escolar que actualment viuen al municipi. Podeu escoltar l'entrevista aquí.