Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet acull un seminari per a emprenedors

Imatge 1.
Imatge 1
Un total de 17 persones procedents de Ripollet, Badia del Vallès, Montcada i Reixac i Matadepera, van participar el passat dijous, 21 de febrer, en un curs ofert pel Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental i destinat a emprenedors i emprenedores. El curs es va fer a Ripollet, amb la col·laboració del Patronat Municipal d'Ocupació, i va proporcionar als emprenedors coneixements bàsics sobre la gestió fiscal que han de portar a terme si volen endegar un negoci o ho acaben de fer.
El seminari va tractar l'estructura i funcionament de càlcul dels impostos més habituals: l'IVA i l'IRPF. També va donar a conèixer el règim de sancions i recàrrecs tributaris i va ajudar a planificar una estratègia tributària per a gestionar el negoci. Donat l'èxit d'inscripció, el Consorci ha previst la realització d'un segon seminari el dia 28 de febrer a Montcada i Reixac, adreçat a persones d'aquest municipi.

38 empreses l'any 2012

La sessió va estar oberta a les persones que han passat recentment per la Xarxa local de Suport a la Creació d'Empreses. Una Xarxa que ofereix a les persones emprenedores i a les empreses creades informació i assessorament, prestant els seus serveis de forma itinerant, amb la col·laboració dels ajuntaments i el suport de la Diputació de Barcelona.

En aquest servei, durant l'any 2012, 289 persones van rebre informació i orientació sobre la creació d'empreses i el 41% van rebre posteriorment assessorament per tal d'aprofundir en diverses qüestions i valorar la viabilitat de la seva idea. Finalment, 38 empreses han estat creades amb el suport del servei, creant 62 llocs de treball.

El Consorci realitza aquesta acció amb la subvenció de la Diputació de Barcelona, utilitzant el Recull d'activitats de suport a l'activitat empresarial que aquesta entitat posa a l'abast dels ens locals per recolzar la formació d'emprenedors i empreses.

Foto: COPEVO.

R.H.