Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Desmantellat un grup criminal que cultivava marihuana a l'interior de pisos

Imatge 1.
Imatge 1
Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil, van detenir, el passat 28 de gener, sis persones, presumptament relacionades amb el cultiu de marihuana en pisos de les localitats de Rubí i Ripollet (Vallès Occidental). Entre els 6 detinguts, de 26 a 34 anys, hi ha quatre veïns de Ripollet.
Els investigadors havien detectat, des de l'octubre de l'any passat, que un grup criminal es dedicava al cultiu de plantes de marihuana a l'interior de pisos, en un domicili de Rubí i en un altre de Ripollet. Aquestes persones abastaven totes les fases del cultiu, des de l'etapa de creixement fins a l'etapa d'assecat. El passat 28 de gener, en el marc d'una operació tutelada pel Jutjat d'instrucció núm. 3 de Cornellà de Llobregat, es van dur a terme dues entrades i escorcolls en els pisos en els quals, presumptament, hi havia les plantacions. A banda de les detencions, els agents van localitzar-hi 1.176 plantes de marihuana, 75 grams de bolets al·lucinògens, 54 grams de cabdells de marihuana, així com material divers utilitzat en el creixement de plantes.

Fonts policials han destacat que la plantació estava molt ben condicionada, ja que hi tenien instal·lat un complex sistema de cultiu, connectat a la xarxa pública de fluid elèctric, motiu pel qual als detinguts també se'ls imputa un delicte de frau.

R.H.