Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Municipal del 31 de gener

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament celebrarà aquest dijous, dia 31, la sessió ordinària del Ple Municipal, amb 9 punts a l'ordre del dia. Tal i com va avançar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, en roda de premsa, es preveu "un debat interessant" al penúltim punt del Ple, el de les mocions. S'hi debatran sis textos, referents a temes d'actualitat política, com ara els desnonaments, les noves taxes de l'administració de Justícia, el dret a decidir de Catalunya o les preferents. El Ple, que s'iniciarà a les 19.30 hores, serà retransmès en directe per Ripollet Ràdio (91.3 FM).
Entre la resta de punts, destaca la incorporació de Marcos Gayan com a regidor del PP, en substitució de Maria Rosa Hernández. També s'actualitzaran els representants tant del PP com del CpR als òrgans municipals. Al despatx d'ofici, es donarà compte, entre d'altres punts, d'una modificació de crèdits de prop de 17.000 euros que el Consell Comarcal dedica a beques escolars. El punt sisè serà l'acord d'aplicació del Decret Llei del govern central sobre les noves condicions laborals dels funcionaris i treballadors laborals de l'Ajuntament.

Quant al punt de mocions, ICV-EUiA ha presentat una per prevenir els desnonaments a la residència habitual. Per la seva part, el PSC proposa rebutjar les noves taxes de l'administració judicial. Al Ple també s'hi debatran dues mocions de CiU, relatives, d'una banda, a l'adhesió a la declaració de sobirania del poble de Catalunya aprovada al Parlament,i d'altra, a l'actuació del govern espanyol en relació al dèficit català. El CpR, per la seva part, proposa en una altra moció, que a partir de les properes eleccions, els representants de l'administració a les meses electorals puguin ser persones en atur qualificades per fer-ho, enlloc de treballadors municipals.

Suport als afectats per les preferents
A proposta de la Plataforma d'Estafats per les preferents de Ripollet, l'Ajuntament debatrà una moció per tal de denunciar a la Fiscalia de l'Àrea de Sabadell un possible delicte d'estafa per part de les entitats bancàries en la venda de participacions preferents i altres productes d'alt risc. La moció també proposa la contractació de serveis bancaris amb aquelles entitats que no tinguin demandes per aquest tema.

R.H.