Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PMO i Joventut treballen conjuntament pel foment de l'ocupació

Imatge 1.
Imatge 1
En col·laboració amb el Consorci per l'Ocupació i la promoció econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), el PMO i la Regidoria de Joventut han presentat dos programes per a la formació i inserció laboral de més d'una quinzena de persones, entre joves i aturats de llarga durada. Aquest treball transversal permetrà que, un cop rebuda la formació, els participants obtinguin un contracte de treball d'un mínim de 6 mesos a empreses de diferents sectors. Els programes van ser presentats el passat dilluns, 21 de gener, pel regidor de Joventut, Rafael Gómez, el president delegat del PMO, Ferran Tornel, i tècnics d'ambdós departaments.
Aturats de llarga durada i joves
Un màxim de 40 persones de la comarca, entre elles 3 de Ripollet, que portin un mínim d'un any en atur i no tinguin prestació, participaran al programa per a persones de llarga durada. Aquests rebran formació en els sectors d'administratiu/va polivalent (400 hores) i gestió de residus i neteja viària (300 hores). Després obtindran un contracte laboral d'un màxim de 5 hores diàries. En aquest sentit, el president del PMO, Ferran Tornel, ha destacat el fet que les empreses no assumiran la major part del cost de la contractació, ja que els contractes són bonificats.

Pel que fa al programa 'Joves per l'ocupació', es preveu que entre 12 i 15 joves de 16 a 25 anys i amb un nivell formatiu baix de Ripollet puguin beneficiar-se d'aquesta iniciativa, d'entre un màxim de 80 joves de la comarca. A Ripollet, la formació que s'oferirà serà en càtering i precuinats, tot i que els participants podran escollir especialitats d'altres poblacions, com ara estètica, fleca, comerç, fabricació mecànica o magatzem en indústries i laboratoris químics.
El regidor de Joventut, Rafael Gómez, per la seva part, ha destacat la transversalitat de molts dels projectes que la seva àrea està treballant actualment, en col·laboració amb d'altres departaments municipals i confia en la seva "eficiència i efectivitat".

Ambdós programes s'iniciaran el mes de febrer i els contractes s'hauran d'iniciar, com a màxim, l'octubre de 2013. Aquelles persones interessades a formar part d'alguns d'aquests programes, han de dirigir-se, el més aviat possible, a l'Oficina de Treball.

Foto: (d'esquerra a dreta) Maria José Morcillo, dinamitzadora juvenil; Rafael Gómez, regidor de Joventud; Ferran Tornel, president delegat del PMO, Carme Guirado i Laura Domínguez, tècniques del PMO.
 
R.H.