Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba la 120 edició de la festa del Sant Antoni Abat

Imatge 1.
Imatge 1
El proper dia 20 de gener, Ripollet tornarà a acollir la tradicional festa dels Tres Tombs, amb un seguit d'actes organitzats per la Comissió de Sant Antoni Abat, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura. Enguany Nicolau Bertran serà el banderer de la jornada que comptarà amb la companyia dels seus dos fills, Albert i David Bertran, com a cordonistes. Enguany com a novetat, el passat 12 de gener es va fer un acte de presentació de la festa, del banderer i una ofrena floral en memòria de tots els socis difunts. A l'acte hi van participar bona part dels antics bandereres i les autoritats  locals. A partir de la una del migdia es va fer una passejada fins al monument dels Tres Tombs on es va fer l'ofrena floral al monument.
La Festa

Nicolau Bertran Vila és fill de Ripollet, de Can Clau i es va aficionar als cavalls de la mà del seu pare. El programa d'activitats començarà a les vuit el matí, amb l'esmorzar de traginers. A 2/4 de 10 del matí es farà l'ofici solemne a la parròquia de Sant Esteve i a 2/4 d'11 hi haurà coca i mistela al col·legi Anselm Clavé. La passada dels Tres Tombs començarà a les 12 del migdia des del recinte firal del parc dels Pinetons fins a la plaça 11 de setembre on a la una del migdia està prevista la presentació individual. La benedicció serà a les 12 del migdia a la cantonada dels carrers d'Anselm Clavé i Nou.

Per la tarda es reprendran les activitats. A partir de 2/4 de sis començarà el ball al pavelló Joan Creus amb l'orquestra Montgrins i també tindrà lloc l'actuació sorpresa. Durant el ball també es nomenaran els traginers d'honor i el Banderer del 2014. Posarà el punt i final el tradicional Ball del Fanalet.

Consells de seguretat
  • Per tal de poder gaudir de la festa, l'organització ha fet públics una sèrie de consells com ara: El públic no es pot apropar en cap moment als vehicles, carruatges i animals, mantenint en tot moment una distància de seguretat de 2 metres.
  • Cal evitar col·locar-se a les calçades, mantenint-se en tot moment a les voreres.
  • Evitar recollir caramels a la zona de pas dels vehicles, carruatges i animals.
  • Vetllar i controlar els nens i nenes perquè no s'aproximin a les rodes dels vehicles, carruatges i animals.
  • Queda prohibit transitar entre els vehicles, carruatges i animals de la passada. Els membres de l'organització controlen el compliment de tots aquests consells per part del públic assistent a la Passada.
  • És obligatori el seguiment de les instruccions donades pels organitzadors.
F.R.