Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornades de formació en Aprenentatge Servei

Imatge 1.
Imatge 1
La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Ripollet ha organitzat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, dues jornades de formació sobre la metodologia Aprenentatge Servei (ApS). L'objectiu és poder portar a terme, posteriorment, una experiència pilot al nostre municipi d'ApS, una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge de l'alumnat amb el servei a la comunitat.
Les sessions informatives tindran lloc els propers dies 25 de gener i 1 de febrer, al Centre Cultural. Es pot inscriure qualsevol persona de la xarxa educativa: professors, AMPA, entitats, tècnics municipals..., que rebran formació sobre aquesta metodologia d'aprenentatge ApS. Després d'aquestes jornades de formació, i seguint les propostes sorgides en les sessions de disseny del Pla educatiu local Ripollet Educa, s'estudiarà la realització d'una experiència pilot d'ApS al nostre municipi.

Un projecte educatiu d'utilitat social
L'ApS és un projecte en el qual els participants es formen, treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo. Es treballen valors i el compromís cívic. L'aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social, on l'aprenentatge millora el servei a la comunitat i, alhora, el servei dóna sentit a l'aprenentatge, perquè allò que s'aprèn es pot transferir a la realitat. Un exemple d'ApS és el Connecta Jove, on els alumnes ensenyen a gent gran a utilitzar l'ordinador.

R.H.