Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet tindrà un pla de mobilitat urbana

Imatge 1.
Imatge 1
La nostra població serà un dels 18 municipis de la segona corona metropolitana de Barcelona que tindrà un pla de mobilitat, amb l'objectiu de millorar tant la mobilitat com el medi ambient. Els plans seran elaborats per la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a través d'un conveni de col·laboració signat el passat dimarts, 8 de gener. L'acord va ser signat pel vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda.
Els municipis per als quals es redactaran els plans de mobilitat són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. Mitjançant aquest conveni s'estableix un acord de finançament per al cost de redacció i execució dels plans de mobilitat urbana d'aquests 18 municipis, valorat en 1.109.481,80 euros. Aquest import serà assumit a parts iguals per la Diputació de Barcelona i l'AMB, entre els anys 2013, 2014 i 2015.

Aquest instrument de planificació té com a finalitat principal la millora de la mobilitat i, en conseqüència, la millora de la qualitat ambiental. Per això s'hi proposen actuacions per augmentar la mobilitat en transport públic, a peu i en altres modes de transport no motoritzats, com la bicicleta, de manera que disminueixi l'impacte negatiu dels desplaçaments en vehicle privat.

Els plans hauran de definir mesures concretes per desenvolupar els plantejaments definits al Pla Director de la Regió Metropolitana, elaborat per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El conveni també estableix la creació d'una comissió de seguiment formada per dos tècnics de cadascuna de les dues entitats, Diputació i AMB, per fer el seguiment de l'elaboració dels plans de mobilitat urbana dels 18 municipis de la segona corona metropolitana.

F.R./R.H.