Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple ordinari del 20 de desembre de 2012S'aprova el pressupost pel 2013

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 20 de desembre, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de desembre, amb 12 punts de l'ordre del dia. El més important va ser l'aprovació del pressupost per al 2013, que supera els 26 milions d'euros, destinant bona part del mateix a Serveis Socials i Ocupació.
El primer punt tractat a la sessió va ser la presa de possessió de la nova regidora del Compromís per Ripollet, Eva Maria Fretes. A continuació es va donar llum verda a un conveni d'associació amb l'Àmbit B30, òrgan recentment creat i fundat per diferents municipis, entitat i empreses pel desenvolupament industrial i tecnològic de la zona. Hi van votar a favor PSC, CiU i el PP; ICV-EUiA va votar en contra i el CpR s'hi va abstenir. També es va aprovar una modificació en els estatuts del Consorci per la Defensa de la Conca del riu Besós, amb els vots favorables de PSC, CiU i el PP i l'abstenció d'ICV-EUiA i el Compromís per Ripollet.

A continuació es va iniciar el debat de l'expedient d'Ordenances Fiscals. Segons va informar la regidora d'Hisenda, Inma Viera, de les esmenes presentades, per part del CpR, el defensor del ciutadà i la Cambra de Comerç, es van desestimar totes a excepció d'una part de les presentades pel grup de l'oposició. La regidora va destacar que "el procés de treball d'aquestes al·legacions ha estat molt positiu per enriquir el debat". Una de les propostes consistia en aplicar un recàrrec del 50% als pisos buits. Segons va explicar la regidora, "tot i que hem inclòs aquest recàrrec a les nostres ordenances, no es podrà aplicar fins que l'Estat aprovi un reglament per determinar què es considera un pis buit". També es va acceptar una proposta del CpR sobre una taxa per les entitats bancàries que tenen caixers a la via pública, però per un import inferior a la proposta del CpR. El punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i el vot en contra de la resta de grups.

Pressupost
Tal i com ja va anunciar l'alcalde de Ripollet, en roda de premsa, enguany el govern municipal ha presentat un pressupost d'uns 26,1 milions d'euros. La regidora d'Hisenda, Inma Viera va exposar de forma prèvia que "ha estat l'elaboració de pressupost molt complicada degut a la nova legislació marcada pel govern de l'Estat". Quant als objectius, la regidora va exposar que "s'ha mantingut la plantilla, reduït la despesa ordinària i apostat per Serveis Socials, Ocupació i el manteniment dels serveis". Quan al contingut, s'ha realitzat una reducció de la despesa ordinària del 2,3%, tot i que la majoria de departaments han reduït en un 5%, per tal de mantenir aquelles partides relacionades amb Serveis Socials i Ocupació. En el cas de Serveis socials l'augment és del 7,37% i d'un 10,3% del Patronat d'Ocupació. En l'apartat d'inversions, tot i que tal i com va exposar la regidora "els Ajuntaments no podem tenir inversions, encara que el nostre municipi les podria assumir", es faran diferents actuacions a partir d'aportacions supramunicipals, com ara el carril bici, les obres del tanatori, la rotonda d'accés a la C-58, l'adequació del parc dels Pinetons, la remodelació de la rambla de Sant Esteve, millores del magatzem de la Brigada, asfaltat de carrers o el celler cooperatiu. El pressupost es va aprovar amb els vots favorables de PSC i CiU, el vot en contra de la resta de grups.

Altres punts

A continuació, es va presentar una modificació de partides econòmiques de l'Ajuntament, de 3.000 euros, per a despeses ordinàries que es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups a excepció d'ICV-EUiA que s'hi va abstenir. També es va donar el vistiplau d'un delegació de competències a la Junta de Govern Local respecte als procediments administratius en curs dels sector de La Granja i El Martinet, amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció del CpR. El punt numero 9 va ser l'aprovació del mapa estratègic de soroll i de capacitat acústica, que va comptar amb el suport de tots els grups a excepció del CpR que s'hi va abstenir.

Mocions

En aquest apartat es van presentar quatre mocions. La primera, presentada pel CpR, denuncia la contractació Victòria Moron, dona del conseller Boi Ruiz com a directora de Sabadell Gent Gran. El text es va rebutjar amb els vots en contra de CiU i del PSC, l'abstenció del PP i favorables de la resta. També es va presentar una moció, a proposta dels joves de l'Esplai La Gresca en defensa dels drets de la infància. El text es va aprovar per unanimitat. El Ple també va donar llum verda a una moció en defensa del català i el model d'immersió lingüística a l'escola, amb el suport de tots els grups i el vot en contra del PP; i una altra per instar al govern de l'Estat que creï un reglament de pisos buits per poder aplicar un recàrrec a l'IBI d'aquests habitatges, que també es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció del PP. El darrer punt, abans dels precs i preguntes, va ser la renúncia al càrrec de regidora de Rosa Maria Hernández, del PP, que per motius de salut no pot seguir realitzant la seva tasca.

F.R.

Fotos:
- La regidora d'Hisenda, Inma Viera va presentar el pressupost pel 2013.
- Eva Maria Fretes pren possessió.
- Rosa Maria Hernández deixa el Ple.