Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple del 20 de desembreEl Ple debatrà el pressupost de 2013

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament celebrarà aquest dijous, dia 20, la sessió ordinària del Ple de desembre, que s'ha avançat per no coincidir amb les dates nadalenques. El punt principal dels 12 que s'exposaran és el pressupost de 2013, que s'eleva a 26.183.823,52 euros. Els comptes globals de l'any vinent s'han vist augmentats en un 1,39%, tot i la reducció de la major part de partides, a causa del gran augment del preu de l'aigua en alta (el servei de subministrament de l'aigua des del seu lloc de captació als dipòsits del municipi), que suposa una pujada d'1,3 milions d'euros. Les partides que pugen són les de Serveis Socials i Ocupació.
Tal i com va destacar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, en roda de premsa, es tracta d'un pressupost "complicat", donada la congelació de gran part dels impostos, l'augment de l'IVA i la renovació de contractes amb el corresponent augment. Parralejo també va qualificar el pressupost de "realista", donat que s'han considerat la important davallada d'ingressos, adaptant el nivell de despesa a aquesta realitat. Les prioritats per a l'equip de govern han estat mantenir la totalitat dels serveis, incrementar les ajudes a les famílies i les partides destinades al foment de l'ocupació. Així, l'alcalde va explicar que la major part dels departaments han baixat al voltant del 5% el seu pressupost, a excepció de les àrees de Serveis Socials, el Patronat Municipal d'Ocupació i Serveis Municipals, aquest darrer per l'augment del preu de l'aigua ja esmentat.

Inversions
Tot i l'actual situació econòmica i el baix nivell d'endeutament, que a Ripollet és d'un 38%, l'any 2013 s'invertiran 4,5 milions d'euros, amb l'objectiu que aquesta inversió tingui incidència directa a Ripollet, a través de la contractació de personal. Així, l'Ajuntament, sense demanar cap crèdit, renovarà els vehicles de la Policia Local, realitzarà millores a les escoles i canviarà la tanca de la Deixalleria. Ripollet rebrà 2,8 milions d'euros de l'Àrea Metropolitana, 260.000 euros de la Diputació de Barcelona i 1,5 milions d'euros de la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat. Entre les actuacions, es realitzaran millores a la zona de barbacoes del parc dels Pinetons, finalitzarà la remodelació de la rambla de Sant Esteve, s'adequarà l'antic magatzem de la Brigada per a entitats, es millorarà el carril bici, es reasfaltaran carrers i s'adequarà l'edifici de l'antic celler cooperatiu. També està prevista la construcció de la rotonda entre els carrers de Balmes i Padró i la millora de l'escola Tiana i del parc Gaudí.

La resta de punts
Quant a la resta de punts, el Ple aprovarà definitivament les ordenances fiscals de 2013 i comptarà amb la incorporació com a regidora del COP-CpR d'Eva Maria Fretes. Per altra banda, es farà efectiva la renúncia com a regidora del PP de Rosa María Hernández. Quant a l'apartat de mocions, s'hi debatran 4, tres d'elles presentades per l'equip de govern i consensuades amb la majoria de grups. Es tracta de tres textos relatius a la defensa del català; al recolzament als drets dels infants, a proposta de l'Esplai la Gresca, i la petició a l'Estat per a que determini la consideració de pisos buits, amb l'objectiu de gravar-los en un 50% més l'IBI. La darrera moció, a proposta del COP-CpR, és relativa a l'hospital Parc Taulí.

R.H.