Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Compromís per Ripollet s'oposa a l'expedient d'Ordenances Fiscals del 2013

Imatge 1.
Imatge 1
El Compromís per Ripollet ha manifestat, en nota de premsa, la seva intenció de votar en contra a l'expedient d'Ordenances Fiscals que el govern municipal va presentar al Ple Municipal del mes d'octubre i portarà a aprovació a la propera sessió del 20 de desembre. Segons ha manifestat el grup de l'oposició, "el sentit negatiu del vot al text final s'explica per la negativa a incorporar les nostres al·legacions que havíem presentat".
El CpR va presentar quatre propostes a les Ordenances Fiscals: recaptar un 50% més de l'IBI en els pisos buits, rebaixar un 50% l'IBI en els habitatges on conviuen famílies amb una renda baixa i insuficient, instaurar una nova taxa als bancs i caixes que tenen caixers automàtics i que ocupen la via pública i suprimir quotes que cobren serveis com ara la Casa Natura o el Museu Molí d'en Rata per les sortides escolars.

Segons ha informat el grup de l'oposició, el govern municipal només ha acceptat una de les propostes, per gravar als bancs amb caixers a la via pública, però amb una quota anual de 130 euros. Tot i així, el CpR també ha afirmat que "reconeixem que la no inclusió d'alguna de les modificacions es deu a raons alienes a la voluntat de l'equip de govern".

Per a Pilar Castillejo, regidora del COP-CpR, "la nostra voluntat era la de fer una nova redistribució de les taxes en funció de la renda, disminuint la pressió fiscal en les famílies amb menys recursos i augmentant-la en les entitats financeres, que son les que tenen una responsabilitat directa en la situació actual de crisi". El grup de l'oposició també ha reconegut que "en aquest període d'al·legacions, l'equip de govern ha mostrat una voluntat per treballar conjuntament i per a arribar a un acord sobre les modificacions".

Assemblea CAV
D'altra banda, el passat dissabte, 15 de desembre, a Badia, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) van celebrar una Assemblea General per definir algunes de les estratègies a seguir durant els propers anys. Una quarantena de representants de les diferents candidatures van debatre durant tot el matí a l'Escola la Sardana de Badia com encarar els reptes de futur que s'estan donant en l'actual situació de crisi i canvi actual. Un dels principals objectius que es marquen les CAV pels propers mesos és millorar les relacions entre els diferents col·lectius i moviments socials que lluiten i treballen contra les polítiques de retallades i el desmantellament del serveis públics.

F.R.