Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Mossos d'Esquadra comencen la campanya de prevenció habitual de les dates nadalenques

Com ja ve sent habitual, els Mossos d'Esquadra han iniciat la campanya de prevenció de delictes de Nadal, centrada tant en els comerciants com en els usuaris. Enguany també han volgut fer especial menció de la gent gran fent difusió d'una sèrie de consells dirigits principalment en aquest sector d'habitants.
Consells per a gent gran

  • No retirar gran quantitat de diners en efectiu del banc, i en tot cas, anar sempre acompanyat.
  • Portar els diners en un lloc segur, preferiblement en una butxaca interior en contacte amb el cos.
  • Alerta amb les persones que es dirigeixin a vosaltres al carrer amb qualsevol pretexte: demanar-vos alguna informació o signatura, ajudar-vos a netejar una taca de la roba, etc.
  • No deixeu que un desconegut us acompanyi a casa i mai permeteu que entri amb vosaltres al portal o a l'ascensor. En cas que sospiteu que algú us segueix o us vigila, demaneu ajuda i truqueu a la policia. Convé fixar-se en les característiques del sospitós.
  • Al sortir de casa tanqueu sempre la porta amb clau.
  • No obriu la porta a desconeguts. No us refieu d'ofertes o d'enquestes telefòniques. Mai faciliteu dades personals. Desconfieu de persones que es presentin com operaris, comercials o instal·ladors del gas, llum, telèfon, etc. Demaneu sempre l'acreditació o targeta professional i feu les comprovacions necessàries amb l'ajuda d'un familiar, d'un veí o de la policia.

Comerços

En el cas dels comerciants, els Mossos han elaborat un tríptic on destaquen els següents consells:

Durant l'activitat comercial
No acumuleu diners a les caixes enregistradores i buideu-les sovint. És convenient que al llarg del dia efectueu diversos ingressos a les entitats bancàries. Eviteu portar molts diners de cop i, quan calgui, feu-ho amb discreció i adoptant totes les mesures de seguretat possibles.

En el vostre negoci
Cal que els treballadors i treballadores siguin conscients que les persones desconegudes no han de conèixer les mesures de seguretat instal·lades. Si no disposeu de vigilant de seguretat, designeu persones de confiança que coneguin els sistemes de detecció que hi ha instal·lats i que es responsabilitzin de connectar-los.

Amb les targetes de crèdit
Comproveu sempre que les dades de la targeta, nom i numeració, que s'imprimeixen al rebut coincideixen amb les dades de la targeta de la persona titular. Eviteu qualsevol tipus de confrontació i actueu amb tota naturalitat. Amb els bitllets Comproveu sempre les mesures de seguretat i les particularitats que presenten els bitllets d'euro. Si creieu que un bitllet és fals, no l'accepteu. Si veieu que la persona no vol esperar l'arribada dels serveis de seguretat, no us hi oposeu. Intenteu retenir mentalment les característiques físiques, la roba i, si es dóna el cas, la descripció del vehicle i/o els acompanyants.

F.R.