Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cercle Català de Negocis exposa els avantatges i inconvenients de l'Estat propi

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet per la Independència va organitzar el passat divendres, 23 de novembre, una xerrada col·loqui a càrrec de Francesc Giménez i Josep Conejos, del Cercle Català de Negocis. Els dos experts van explicar al Centre Cultural els beneficis d'un Estat propi, basant-se en l'estudi de les dades oficials i d'universitats d'arreu del món. Jordi Canals, coordinador de Ripollet per la Independència, va presentar l'acte, enumerant els "greuges" que històricament Catalunya ha patit en relació a l'Estat espanyol.
Segons dades del Ministeri d'Economia, Catalunya pateix un "espoli", en paraules de Giménez, de 16.500 euros l'any. Uns diners que es podrien dedicar, segons l'expert, "a fer infraestructures, baixar impostos, augmentar pensions, i ser un país capdavanter com presenta la nostra associació".

Quant a un hipotètic pacte fiscal, Francesc Giménez va explicar que tot i que està prou bé, com tenen al País Basc, per a ells és "un mig camí, perquè l'important és prendre altres decisions, econòmiques, polítiques i socials". Pel que fa als inconvenients d'un Estat propi, Josep Conejos va parlar d'algunes despeses que caldria assumir, com ara ambaixades, l'exèrcit, si es volgués, o l'aportació que caldria fer a la Unió Econòmica Europea.

R.H.