Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de Recursos Pedagògics commemora el Dia de la Ciència

Imatge 1.
Imatge 1
Una vuitantena d'alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat dels instituts Lluís Companys, Can Mas i l'escola Sant Gabriel, han assistit aquest dimecres, 21 de novembre, a la xerrada titulada 'Les proteïnes: els engranatges de la vida'. Es tracta d'una de les activitats organitzades arreu de Catalunya per celebrar El Dia de la Ciència i que ha estat organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de Ripollet.
La xerrada a estat a càrrec de Xavier Barril Alonso, llicenciat en bioquímica i Doctor per la Universitat de Barcelona. A la xerrada s'ha parlat de com són i com funcionen els "engranatges de la vida", posant èmfasis en les proteïnes, uns elements especialment rellevants tant per la seva abundància com per la diversitat de funcions que duen a terme. A més d'un gran repte científic, entendre el funcionament d'aquesta maquinària molecular té enormes implicacions mèdiques, donat que el seu mal funcionament està en la base de moltes malalties.

Barril també ha parlat d'alguns fàrmacs que interaccionen de manera específica amb certes proteïnes per modificar el seu comportament i aconseguir un efecte terapèutic. Finalment, es va explicar com avenços científics recents en camps com la química computacional estan fent possible descobrir nous fàrmacs de manera molt més racional i eficient.

R.H.