Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alcaldes i alcaldesses socialistes signen una declaració sobre els desnonaments

Imatge 1.
Imatge 1
Una delegació catalana d'alcades i alcaldesses socialistes, entre ells cinc vallesans, van signar el passat dimarts, 20 de novembre, a la seu del PSOE a Madrid una declaració conjunta sobre els desnonaments i els problemes socials que estan provocant. La declaració dels alcaldes i alcaldesses rebutja el Reial Decret aprovat pel Govern perquè asseguren "no soluciona el problema en la seva dimensió real, ja que queden excloses de les mesures milers de famílies".
En aquest sentit, els socialistes demanen que es paralitzin tots els desnonaments fins que entri en vigor el nou marc legal, així com la paralització dels interessos de demora del deute. Els alcaldes demanen una profunda reforma de la llei Hipotecària així com la incorporació de la dació en pagament com a última solució en el cas de pèrdua de l'habitatge.

Per últim, els alcaldes i alcaldesses socialistes han reivindicat "la tasca social en matèria d'habitatge que estan duent a terme els ajuntaments". L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha explicat en aquest sentit, que potser "no haguem estat suficientment àgils, és clar que podríem haver fet més, però hem encapçalat l'acció social en aquest sentit, i ara estem encapçalant la voluntat de reparació en el camí correcte".

R.H.