Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Solé recupera la història del seu besavi, fill de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
"Per culpa de la febre groga aquell any el curs va començar més tard..." Així començaven els papers que Joan Solé va trobar, escrits pel seu besavi, Joan Vidal, fill de Ripollet, advocat, republicà, catalanista i federalista. Solé, a partir d'unes 50 pàgines manuscrites pel seu besavi, escriu El quadern de tardor de Joan Vidal, la història d'aquest personatge que va arribar a ser diputat, regidor i alcalde de Barcelona i que va viure en aquesta ciutat els anys d'explosió política la Renaixença. Aquest dilluns, 19 de novembre, el Centre Cultural va acollir la presentació del llibre, que va comptar amb la presència de Montserrat Millàs, membre de la família Vidal; Alfred Pérez Bastardas, historiador i amic personal de l'autor i Joan Solé, autor del llibre.

Millàs va explicar la relació que Joan Vidal tenia amb Ripollet, que arriba fins als nostres dies, ja que formen part de la família Tiana de la Riba i, posteriorment, en descendents de la família Boquet. En aquesta mateixa línia, Bastardas va fer una contextualització de la vida de Vidal durant el segle XIX i de com arriba a Barcelona per estudiar dret i viu els moments de formació del catalanista, el federalisme i la lluita per la República.

Finalment, Joan Solé va explicar que "porto des dels anys vuitanta treballant en aquest història", que està escrita intercalant els fragments escrits per Vidal i els fragments escrits per Solé. Es tracta d'una biografia novel·lada de Vidal, dels seus inicis de joventut a Ripollet, el trasllat a Barcelona per estudiar, els primers amors i les primeres lluites polítiques.

F.R.