Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el cicle d'activitats al Parc dels Pinetons amb un taller de fongs i bolets

El passat diumenge, 11 de novembre, es va dur a terme el taller de fongs i bolets, la darrera de les activitats del cicle desenvolupada al llarg de l'any 2012 al parc dels Pinetons, que pertany a la Xarxa de Parcs Metropolitans. Aquest taller, com la resta d'activitats del cicle, està organitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Ripollet, en col·laboració amb l'Agrupació Ripollet Natura.
Totes les activitats han tingut una excel·lent acollida, exhaurint les places, i han comptat amb la participació de públic de totes les edats.
A banda d'aquelles activitats pensades exclusivament per a la difusió i el coneixement del parc, les entitats organitzadores han recopilat en una publicació anomenada 'Programa d'activitats al parc dels Pinetons', tots els actes que s'organitzen al municipi i que estan relacionats, per la seva proximitat, amb el parc. Entre d'altres s'hi podien trobar diferents esdeveniments esportius com el Cros Vila de Ripollet, la Festa de Sant Antoni Abat o els actes de Festa Major. L'èxit d'aquesta proposta i la bona valoració de participants i organitzadors, han fet que es comenci a treballar en una nova edició per l'any 2013.

Properament es posarà a disposició de tothom que ho desitgi el nou programa d'activitats al parc per a l'any 2013. Totes aquelles persones interessades en rebre'l directament via correu electrònic es poden posar en contacte amb la Casa Natura a través de l'adreça de correu casadenatura@gmail.com o bé al telèfon 93 586 58 56, de 10 a 13.30 del matí.

El món dels fongs i els bolets
El taller de bolets de diumenge va aplegar famílies amb nens i nenes de totes les edats, tot i que, finalment, per la pluja, es va haver de traslladar a la Casa Natura, propera al parc. En total hi van assistir una trentena de persones. En primer lloc, es va realitzar una partida a un joc de l'oca gegant, que els va descobrir un munt de curiositats relacionades amb els fongs i els bolets. Posteriorment, es va procedir a l'observació de la diversitat d'aquest regne. Així, amb unes lupes binoculars es van visualitzar les seves estructures, es van identificar les espècies comestibles més conegudes i els més petits van dibuixar totes les seves parts. Els assistents van passar un matí molt divertit, segons van reflectir en les seves valoracions, compartint una estona de joc en família i aprenent un munt de conceptes.

R.H.