Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta Ripollet per la Independència, la branca local de l'Assemblea Nacional Catalana

Ripollet per la Independència, la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana a la vila, ja s'ha presentat oficialment a la localitat. Divendres passat va tenir lloc, al Centre Cultural, l'acte inaugural, al qual van assistir un centenar de persones i va comptar amb els parlaments de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, acompanyada d'altres líders, com ara Jordi Canals, Jaume Terribas i Ramon Falcó. Canals, coordinador de Ripollet per la Independència, va obrir l'acte, explicant els inicis a l'ANC a Ripollet i encoratjant els presents a formar-ne part.

Objectiu comú, la independència
Els parlaments van anar en la línia de proposar una consulta al 2013 a tots els pobles amb representació de l'ANC i a fer una crida als partits polítiques perquè treballin en l'objectiu comú de la independència. Jaume Terribas, membre del Secretariat Nacional de l'ANC, qui va explicar la trajectòria que ha portat l'Assemblea Nacional Catalana des del seus inicis fins a l'actualitat. En aquest sentit va destacar els diferents congressos realitzats on van passar de 2.000 a 7.000 persones fins als més de 10.000 associats actuals. També va dir que la clau d'aquest èxit és degut a que "el poble ha estat més intel·ligent que les forces polítiques" i que "l'ACN no vol que es perdi el temps en discussions per la lluita entre uns i altres per arribar al poder".

Per la seva part, Ramon Falcó, representant del Vallès Occidental, va recordar el gran èxit de la manifestació de l'Onze de setembre i va explicar la voluntat de realitzar una consulta al 2013 sobre la independència de Catalunya a tots els pobles on sigui present l'Assemblea Nacional Catalana. Falcó va destacar la tasca de l'Assemblea per tal "d'aconseguir empènyer als partits polítics per a que es posin davant del poble per a aconseguir aquesta fita".

Europeisme sí, espanyolització no
Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, va concloure l'acte recordant que "Catalunya ha de viure dempeus a Europa i no agenollada a Espanya". També va esmentar que Espanya "ens posaria i ens ho està posant molt difícil", exemplificant les passades dels avions militars i les declaracions de Wert amb l'espanyolització dels estudiants. També va declarar que els esdeveniments que han conduit al marc actual han anat molt ràpid, aconseguint així un rècord de velocitat, però que "ara cal aconseguir rècord de resistència, anar tots a una" i que "els partits s'han d'oblidar dels personalismes i mirar pel país amb un objectiu comú". Al final de l'acte es va obrir un col·loqui on els assistents van poder realitzar preguntes per resoldre els seus dubtes en vers l'Assemblea Nacional Catalana i Ripollet per la Independència.

Fotos (facilitades per l'ANC):
- Taula presidencial (Jordi Canals a la dreta)
- Vista general de la Sala d'Actes del Centre Cultural.
- Carme Forcadell, presidenta de l'ANC