Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millorar el transport, rehabilitar els rius i un nou tanatori, prioritats de la Mancomunitat

La millora del transport públic entre els municipis de Ripollet, Cerdanyola, Montcada i amb Sant Cugat i la UAB és una de les tres prioritats que s’ha marcat per al futur immediat la Mancomunitat Intermunicipal. Les altres dues són la continuació de la rehabilitació dels rius que travessen les respectives poblacions i la substitució del tanatori de Ripollet per una nova instal·lació. Així ho han manifestat els alcaldes de Ripollet, Juan Parralejo, de Cerdanyola, Cristina Real, i el de Montcada, César Arrizabalaga a la roda de premsa, celebrada a l’Ajuntament de Cerdanyola amb motiu del traspàs del torn de mandat de Parralejo a Real. Els tres alcaldes han aprofitat l’acte per repassar les principals actuacions d’aquesta legislatura i s’han mostrat satisfets amb el funcionament de la Mancomunitat.

Els alcaldes han coincidit a qualificar de prioritària la millora de la comunicació entre les tres ciutats i també amb Sant Cugat del Vallès i la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB) amb una línia d’autobús i la remodelació de la línia fèrria. Aquesta proposta de transport públic de la Mancomunitat està recollida al Pla director d’infraestructures del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Un altre projecte important és la rehabilitació dels rius que travessen les tres poblacions, amb la intenció que esdevinguin un espai d’ús públic. L’Agència Catalana de l’Aigua ja està redactant el projecte de rehabilitació que es presentarà a Europa. Els alcaldes veuen factible la consecució de fons, ja que el projecte afecta una població de més de 120.000 persones. D’altra banda, també s’han proposat amb vista al nou mandat la substitució del tanatori de Ripollet per unes instal·lacions noves i la rehabilitació de la zona de la Redosa, eix bàsic de connexió dels tres municipis.

Els alcaldes de les tres poblacions han aprofitat l’acte per fer balanç de la legislatura. Cristina Real ha afirmat que el balanç d’aquests quatre anys ha estat molt positiu. “Aviat s’adjudicaran les obres del continu urbà que representa l’avinguda de Catalunya de Cerdanyola cap a l’avinguda de l’Estació de Ripollet, hem canviat la il·luminació de la carretera de Barcelona i al proper mandat, conjuntament amb la Generalitat, es pretén reconvertir aquesta zona en un eix comercial dels tres municipis”. Real i Parralejo també han assenyalat com a fet més rellevant del mandat la incorporació de Montcada a la Mancomunitat.