Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els líders sindicals catalans asseguren que la Vaga General del 14N "és necessària i útil"

Aquest dimarts, 23 d'octubre, els màxims responsables d'UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Àlvarez i Joan Carles Gallego, van realitzar una xerrada-col·loqui al Centre Cultural, convidats per l'agrupació local del PSC. Ambdós van coincidir que "cal una resposta massiva a la convocatòria de vaga". Un centenar de persones van omplir la Sala d'Actes del Centre Cultural per escoltar-los.
"La lluita no s'aturarà fins que ens tornin tot el que ens han pres". Així iniciava Josep Maria Àlvarez la seva intervenció, que es va centrar, especialment, en la necessitat participar en la vaga del 14N, "per fer un pas més cap a la recuperació del benestar dels ciutadans".

Gallego i Àlvarez van conversar minuts abans de la xerrada amb la premsa local i, entre d'altres punts, van recalcar que els sindicats "sempre han estat lluitant pels treballadors i treballadores" i que aquesta crisi, en contra d'altres anteriors, "requerira d'un treball de reivindicació més llarg".

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, va exposar que "les polítiques del govern central i de la Generalitat estan provocant molt malestar en tots els sectors" i que "gràcies a la lluita al carrer, com ara la vaga del 29M, s'han pogut garantir coses, com ara els 400 euros per a les persones que ja no tenen cap tipus de prestació i que el govern volia retirar". Gallego, a més, també va insistir que la vaga "és necessària i serà útil, en la mesura que sigui secundada per tota la societat".

La xerrada estava emmarcada en el projecte 'Digue'ns la teva', que el PSC de Ripollet va crear l'any 2011, en el marc de les Eleccions Municipals, per tal de recollir les propostes dels diferents àmbits socials del municipi i elaborar el programa electoral.

F.R.