Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 29 d'octubre obre el carril Bus-VAO de la C-58

El 5% dels vehicles que circulen cada dia per la C-58 ho fa amb 3 o més ocupants, per tant, podran utilitzar el carril Bus-VAO, que entrarà en funcionament el proper dilluns, 29 d'octubre. En números totals, es calcula 7.500 vehicles usaran diàriament aquest carril d'alta ocupació, que pretén descongestionar la via a les hores punta.
A banda dels vehicles amb 3 o més ocupants, també podran circular pel carril VAO, els vehicles amb distintiu ecològic, autobusos, motocicletes i els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda. El nou carril bus-VAO, que ha tingut un cost de 80 milions d'euros, funcionarà en hores punta per millorar la circulació en l'entrada i la sortida de Barcelona. L'horari establert és de 6.30 a 13 h en sentit d'entrada a Barcelona i de 16 a 22 h en sentit Vallès. La resta del dia, així com caps de setmana i festius, el carril no serà operatiu.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, va explicar el passat dilluns, 22 d'octubre, en roda de premsa, que serà un carril flexible. També ha afegit que els Mossos d'Esquadra sancionaran des del primer dia l'ús indegut del carril amb multes de 200 euros.

Les millores a Ripollet
La posada en marxa del nou carril bus-VAO va acompanyada de l'estrena de quatre línies de bus ràpid dins de la futura xarxa "Exprés.cat", que unirà municipis del Vallès amb Barcelona. A Ripollet, aquesta millora afecta la línia e3, que millorarà la freqüència i durada del trajecte. L'alcalde, Juan Parralejo, s'ha mostrat molt satisfet per aquesta millora en el transport públic. Quant al transport privat, Parralejo ha expressat els seus dubtes pel que fa al seu ús per part dels conductors que vulguin accedir a Barcelona a través de les rondes, donat que el carril Bus VAO no té accés directe.

R.H.