Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici de la temporada de poda dels arbres del municipi

La regidoria de Medi Ambient ha iniciat aquest mes d'octubre els treballs de poda dels arbres de carrers i places de la ciutat, uns treballs que seguiran fins la primavera. La campanya de poda d'aquest any va començar al setembre, amb la tala i esporga dels pins del parc Anselm Clavé. En aquest parc, s'ha fet la poda de neteja i manteniment a un total de 20 pins, la retirada de les branques que tenen perill de caure i la substitució dels pins més malmesos per 4 alzines.
Els serveis de jardineria de l'Ajuntament, emprant criteris de bones pràctiques, només poda aquells que ho necessiten per viure sans a la ciutat. Els treballs de poda dels arbres caducifolis, com les acàcies, els plàtans, o els oms, es realitzen al període hivernal quan estan en parada biològica i és l'època més adequada per a aquests treballs.

L'objectiu d'aquesta acció respon a les necessitat de podar les branques dels arbres per evitar que molestin als vianants i vehicles, tot reduint la capçalera de l'arbre per evitar molèsties als habitatges i eliminant així branques perilloses i malaltes. També s'aprofitarà per talar les quatre palmeres Phoenix dactylifera que, tot i haver rebut el tractament contra el morrut (Rhynchophorus ferrugineus) no han sobreviscut.

Equips especialitzats es distribueixen per la ciutat per portar a terme la campanya de poda d'aquest any que, depenent del mitjans humans, materials i la climatologia, establirà el calendari pels diferents carrers de Ripollet. En tot cas, els equips senyalitzen amb antelació els carrers que seran objecte de poda per tal que es puguin retirar els vehicles de la via pública i així facilitar la tasca dels operaris i la maquinària emprada.

La gran quantitat de branques podades s'acumulen per la seva posterior trituració i s'obté mulch que, posteriorment, es pot utilitzar com a material de cobriment a les zones enjardinades de Ripollet.

R.H.