Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera sessió del projecte Dóna't oportunitats

El passat dimarts, dia 9 d'octubre, va tenir lloc la primera sessió del projecte Dóna't oportunitats, que s'està duent a terme entre la Regidoria de Polítiques d'Igualtat i el Patronat Municipal d'Ocupació. Ambdues àrees han fet una valoració molt positiva d'aquesta primera sessió, destacant l'alt grau de motivació que hi ha entre les 41 participants.
En aquesta primera sessió es va tractar el tema de les desigualtats de gènere al món laboral. L'objectiu d'aquesta sessió era doble. D'una banda, reflexionar sobre com se situen les dones al mercat laboral: elements i variables de discriminació (bretxa salarial, conciliació de la vida laboral, familiar i personal, segregació vertical o segregació horitzontal). De l'altra, també reflexionar sobre la construcció cultural del gènere (rols i estereotips de gènere que determinen el nostre dia a dia com a dones).

El format de les sessions de formació és de tallers i, per tant, es basen en tècniques de dinàmiques de grup, el que incentiva la seva cohesió.

Entre els mesos d'octubre i novembre, les participants en aquest projecte realitzaran un total de 7 sessions. A les primeres quatre, a càrrec de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, a banda de tractar el tema de les desigualtats de gènere, també es treballaran estratègies de lideratge en femení, el coneixement d'habilitats personals i estratègies de comunicació. Les altres tres es realitzaran al Patronat Municipal d'Ocupació i tractaran sobre com buscar feina per internet, els canals de recerca de feina i l'entrevista de selecció i, per últim, un seminari de generació d'idees en el marc de l'emprenedoria.A més, es donarà suport a aquelles dones que vulguin obtenir el graduat en ESO.

Fotos facilitades per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.

R.H.