Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El COP demana que es posi fi al desmantellament del SOC

Al proper Ple municipal, del 25 d'octubre, el COP-CpR presentarà una moció que fa referència al "desmantellament que s'està produint al Servei d'Ocupació de Catalunya" (SOC). El grup assegura que el SOC està acomiadant personal que realitzava tasques relacionades amb els Plans de Formació i que es preveuen més acomiadaments d'interins, que afectaran un terç de la plantilla.
La moció del COP-CpR demana al text que es posi fi a aquest desmantellament i "que es garanteixin els mateixos serveis que s'estaven oferint fins ara". J.M. Osuna, regidor del COP-CpR creu que "les mesures que estan duent a terme no tenen cap sentit. És un dels serveis més necessaris en l'actualitat i és insultant que pretenguin eliminar-lo".

Modificació urbanística al polígon Cadesbank

D'altra banda, el COP-CpR ha denunciat en nota de premsa el que consideren "l'opacitat de les darreres modificacions urbanístiques que s'han dut a terme al nostre poble i que van ser aprovades al darrer ple municipal". La crítica fa referència, concretament, a l'aprovació provisional de la Modificació del Pla General metropolità a la zona industrial del marge esquerra del Riu Ripoll, que afecta una part dels carrer Balmes i Sant Jaume, per tal d'afegir usos comercials.

Així, el COP-CpR denuncia "falta de consens" i opacitat, al·legant que "inicialment, la tramitació es va endegar a petició d'un particular que demanava que la façana de la seva finca, que limita al carrer Balmes, es convertís en zona comercial". Així, el COP-CpR sospita "que aquesta modificació ha estat aprovada, entre altres motius, per afavorir els interessos privats d'un empresari amb molta afinitat al govern municipal".

Per últim, el grup de l'oposició demana que les planificacions urbanístiques siguin consensuades amb la majoria d'agents socials, com ara les associacions de comerciants i de veïns, per tal de garantir que no s'afavoreixin els interessos privats.

Foto: Jose M. Osuna (a l'esquerra), en una foto d'arxiu.

R.H.