Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Posada en marxa del GRAM, Grup de Suport i Ajuda Mútua

Aquest mes d'octubre s'ha iniciat el funcionament del grup de suport i ajuda mútua (GRAM), per a cuidadors de persones amb dependència. El GRAM està conduït per una professional de la Creu Roja, entitat que ha estat contractada per la Diputació de Barcelona per dur a terme aquest taller.
Els GRAM tenen com a objectiu facilitar i oferir un espai de trobada entre aquelles persones cuidadores del municipi que es troben en una situació similar, perquè hi comparteixin les seves necessitats, preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements. En els GRAM les persones cuidadores se senten recolzades en el procés de cuidar, tenen l'oportunitat d'aprendre dels seus companys i, psicològicament, se senten acompanyades en la tasca de cura.

En aquest grup de suport, les persones cuidadores disposen d'un espai físic de forma habitual on parlar i dialogar, exposar sentiments, emocions, preocupacions sobre la tasca de cura i sobre la persona dependent que tenen a càrrec. Aquestes sessions estan conduïdes per un/a professional, però els cuidadors són els veritables protagonistes del grup de suport. El grup de suport té una durada de 3 mesos i s'estructura en 10 sessions, d'una hora i mitja cadascuna. Hi poden participar totes aquelles persones que estan cuidant un familiar amb dependència, estiguin o no valorats per la Llei de dependència.

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament va sol.licitar a la Diputació de Barcelona poder fer aquest taller a Ripollet, ha difós aquesta iniciativa i ha fet la derivació d'aquelles persones que necessiten aquest recurs.

F.R.