Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'expresident Pujol inaugura el curs de l'Aula d'Extensió Universitària

Aquest dimarts, 9 d'octubre, es va donar inici al nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària. Jordi Pujol va fer la primera conferència i s'espera la participació del periodista Nicolás Valle i l'experta en Neuropsicologia, Anna Morera, entre d'altres. L'Aula ja compta amb més de 140 socis, entre els 55 i els 80 anys. Les sessions tancades se celebraran, com sempre, al Centre Cultural. També s'han organitzat sortides matinals relacionades amb les xerrades.
Aquest mes d'octubre han començat les conferències del curs 2012-2013 de l'Aula d'Extensió Universitària, amb un marcat to local. L'expresident Jordi Pujol va ser l'encarregat de la conferència inaugural sobre 'El moment actual a Catalunya'. Entre d'altres temes, Pujol va destacar el paper de la seva generació quan als canvis que ha patit Catalunya en els darrers trenta anys.

A l'acte hi va participar Carme Andreu, d'AFOPA; Judith Panadés, de la UAB; l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i la regidora de Serveis Socials, Maria Lladó. Lladó va voler agrair la tasca de l'associació i va reivindicar el paper de la gent gran, ja que "en aquests moments de crisi el suport econòmic i moral de moltes persones grans per als seus fills i nets està sent importantíssim". "És un dels trimestres més locals". Així ho defineix la presidenta de l'entitat Mª Àngels Pujols, ja que tots els ponents d'ara fins al mes de desembre tenen algun tipus de relació amb la vila.

Jordi Pujol visita el CIP

Abans de dirigir-se al Teatre Auditori, l'expresident Pujol, acompanyat de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i el regidor Xavier Peñarando i les regidores Rosa Martin i Maria Lladó van visitar, amb la presidenta i el secretari de l'Aula, el CIP. Pujol va fe runa visita a l'exposició 50 anys de les Riuades i Protagonistes.

Altres conferències
La propera conferència serà el 23 d'octubre, amb Jose Antonio Peral, sota el títol 'Art i Ciència de la Satisfacció Personal i Professional?. Es tracta d'un col·loqui que ja es va realitzar l'any passat però que, per qüestions tècniques, no es va poder desenvolupar amb normalitat i l'entitat ha decidit repetir-la. El dia 6 de novembre la sala d'Actes del Centre Cultural acollirà al periodista Nicolás Valle, que realitzarà la conferència 'Periodisme de Guerra: no és feina per a cínics'.

Continuarà el dia 20 de novembre amb 'Una mica d'història de Barcelona: un recorregut per Ciutat Vella', a càrrec de la professora de l'IES Palau Ausit, Montserrat Ribot. Aquesta activitat anirà complementada amb una sortida un dissabte al matí pel barri de Ciutat Vella.

Ja al mes de desembre, el dia 4, Anna Morera, llicenciada en psicologia i Màster en Neuropsicologia per al UAB, parlarà sobre 'La memòria, un gran tresor'. Finalment, el 18 de de-sembre, amb motiu dels 200 anys del naixement de Charles Dickens, la conferència serà sobre literatura: 'Charles Dickens (1812-1870): geni i figura de l'autor londinenc'. Serà a càrrec de Laura Jimeno, doctora en Filologia Anglesa a la UAB.

F.R.